tabi ki bu stolasin normal gorunumu degil, ben sadece dusmanin bile stolasi korkunc cizememesini cok seker buldum.
dusman bile stolasi korkunc cizemiyor. mesela astarteyi cizimleri de yanlis, kendisi inanilmaz etkileyici bir tanrica. asmodeus da ayni sekilde cok yakisikli, hic de uc kafali degil. benim burada hosuma giden sey stolasin hala cok tatli cizilmesi. dusman bile onu bozamiyor. yoksa herkes farkinda stolasin boyle gozukmediginin, ben de dahil. farkindayim merak etmeyin.
Bu mantık yanlış zira "çizilemiyor" gibi bir durum söz konusu değil.
Forumda Stolas'ın Zevistler tarafından yapılan tasvirlerine bakarsanız, bu görselin ne kadar aşağılayıcı olduğunu göreceksiniz.
Bu bir düşman tasviridir ve düşman, daima Tanrılarımızı aşağılama çabasında bulunur.
Başka bir yanlış mantık da, "çizimleri yanlış" ifadesinde. Çizimleri zaten yanlış, düşmanın Astarte'yi çok güzel bir Tanrıça olarak mı çizmesini bekliyordunuz veya Asmodeus'u çok yakışıklı bir adam olarak mı tasvir edeceklerdi? Düşman bunu yapmaz. Astarte'nin veya Asmodeus'un Goetia çizimlerine bakan bir Zevist dehşete düşer ve düşmanın ne kadar aşağılık eylemlerde bulunduğunu bir kez daha anlamış olur.
"Ah, ama düşman onca kötülüğüne rağmen hâlen Stolas'ı 'çok tatlı' bir baykuş olarak çizmiş." gibi bir mantık bizim tolere edebileceğimiz bir şey değildir zira bu düşmanın bir tasvirine karşı sempati oluşturur. Stolas'ın yüceliğini takdir etmek için çok daha iyi yollar vardır.
Size önceki konularda defaatle belirttiğim gibi, düşmanın ŞAKASI YOKTUR ve Centiller olarak düşmana gösterdiğimiz tolerasyonun her zerresi, kendimize yaptığımız bir ihanettir. Evrenin en yüce varlıklarından birinin baykuş formuna sokulması kesinlikle kabul edilebilir değildir zira baykuşun ruhani anlamda temsil ettikleri, düşmanın bu bağlamdaki tasviriyle alakasızdır.
Ayrıca buradaki baykuş tasviri dahi baykuşların yozlaşmış bir görünümüdür, baykuşlar bundan daha güzel gözükür. Goetia tasvirlerinde başka hayvanlar da kullanılır ve o hayvan tasvirleri de, o hayvanların gerçek güzelliklerinden oldukça kopuk bir şekildedir.
Eğer yukarıdaki tasviri "tatlı" buluyorsanız, o zaman durumun ciddiyetine dair zihinde yeterli anlayış oluşmamış demektir.
Burada da bu anlayışı oluşturmak elzemdir, aksi taktirde yolun ilerleyen aşamalarında büyük problemler çıkacaktır.