Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

Meditație Cu Yoga Kundalinică Anti-Anxietate (Pentru Stres, Durere, etc.)

Abyss

New member
Aceasta este o meditație din yoga Kundalini, cu o adăugare opțională din partea mea. Această meditație va ajuta la anxietate, stres, durere (doliu etc.) și alte emoții conexe. Am făcut asta acum ani de zile și atunci a fost prima dată când am experimentat pacea după un eveniment foarte trist din viața mea. Se spune că această meditație ajută, de asemenea, la ameliorarea comportamentului compulsiv și se crede că este anti-îmbătrânire.

Așează-te în Poziția Simplă (pe podea, cu picioarele îndoite lejer în față, dar nu cu gleznele încrucișate) sau într-o poziție relaxantă pe canapea sau pat, dar asigură-te că stai în poziție verticală, pune perne la spate, dacă este necesar.

Ține brațele pe lângă corp, cu coatele atingând coastele. Îndoaie brațele astfel încât antebrațele să fie înclinate în față, iar mâinile să fie aproape de stern, dar fără a-l atinge, la aproximativ 15-20 cm în fața corpului.

Îndreaptă-ți palmele una spre cealaltă. Îndoaie degetele mâinii stângi în jos; nu țineți unghiile apăsate în palmă, nu ar trebui să existe niciun disconfort. Așează-ți mâna dreaptă peste cea stângă (degetele mâinii drepte se vor alinia peste degetele celei stângi), atingând partea de jos a palmelor. Ține ambele degete mari unul lângă altul și sprijinite pe arătătoare. Ar trebui să vezi un mic spațiu între degetele mari, acolo unde se află curba naturală a fiecărui deget mare. [Imagini mai jos.]

Înclină ușor capul înainte.

Închide ochii parțial, astfel încât să vezi doar mâinile. Privește direct în micul spațiu dintre degetele mari.

Inspiră încet pe nas și expiră încet și ușor pe gură, cu buzele întredeschise, imaginându-ți respirația ducându-se direct în micul spațiu dintre degetele mari. Încearcă să respiri lung, dar fără să-ți forțezi plămânii în vreun fel.

Opțional: Poți folosi puțin vizualizarea și să-ți imaginezi respirația ieșind ca o viță de vie cu frunze și flori din gură până în pumni, prin spațiul dintre degetele mari.

Continuă acest lucru timp de câteva minute, de preferat minim 3 minute, până la cât timp dorești. Permite-ți să te simți calm în timpul acestui proces. Poți asculta muzică de meditație ușoară.

La final, ridică mâinile, întinde-te, apoi întinde mâinile și brațele pentru câteva momente pentru a te reîmprospăta.

img_20250904_153519-jpg.8326
img_20250904_153415-jpg.8327

Mâna stângă este feminină și receptivă, dreapta este masculină și proiectivă; în această mudra, mâna dreaptă ține mâna stângă în mod protector. Respirația ta este prana, curge în mâinile tale pentru a te hrăni.

-Înalta Preoteasă Lydia

Sursa originala: https://ancient-forums.com/threads/anti-anxiety-ky-meditation-for-stress-grief-etc.303362/

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back