Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

FAiZ HAKKINDA

Aydinlikyol

Well-known member
Arkadaşlar Zevizm faiz almaya nasıl bakıyor, bankaya vadeli mevduat hesabı açıp para üzerinden para kazanmaya nasıl bakıyor, biliyorsunuz ülkemizde faizler yüksek bundan dolayı parası olan risk almak yerine, parasını vadeli hesab açıp aylık gelir elde ediyor, bunlardan biride benim bu bir Zevist için yanlış mı yoksa normal mi ? Faiz alıp verme konusunda Esenlikler

Arkadaşlar Zevizm faiz almaya nasıl bakıyor, bankaya vadeli mevduat hesabı açıp para üzerinden para kazanmaya nasıl bakıyor, biliyorsunuz ülkemizde faizler yüksek bundan dolayı parası olan risk almak yerine, parasını vadeli hesab açıp aylık gelir elde ediyor, bunlardan biride benim bu bir Zevist için yanlış mı yoksa normal mi ? Faiz alıp verme konusunda Esenlikler
Yatırım Tavsiyeleri almak ve vermek doğru karar değildir. Kimseye özellikle finans konularında güvenmeyin ileride çok üzülürsünüz. Özellikle Borsa, Faiz, Kripto gibi hassas şeyler dahada risk taşıyor.

Kişisel tercih.
şunu demek istiyorum eskiden bana faiz haram derlerdi, bende faiz yememek için ha babam de babam çalışırdım, ne zaman ki o bataklıktan çıktım, bende paramı vadeli hesaba faize yatırdım, birde bize derlerdiki faizi yahudiler çıkarmış, onun için kafamızda yer etmiş ondan dolayı sordum, esenlikler

Zevizm'de "haram" gibi bir konsept yok. İslam'a ait bir şeyi neden dine taşımaya çalışıyorsunuz?

Zevizm'de Tanrısal etikler var. Bu etiklere uygun yaşadığınız sürece sıkıntı yok.

Paranızı faize atmak istiyorsanız atabilirsiniz, bu kişisel bir tercihtir. Faizin kimden çıktığını tartışmak için çok önemsiz bir konudur.

Yatırım Tavsiyeleri almak ve vermek doğru karar değildir. Kimseye özellikle finans işlemleri yapmayın gelecekte çok üzülürsünüz. Özellikle Borsa, Faiz, Kripto gibi hassas şeyleri dahada risk taşıyor.

Zevizm'de "haram" gibi bir konsept yok. İslam'a ait bir şeyi neden dine taşımaya çalışıyorsunuz?

Zevizm'de Tanrısal etikler var. Bu etiklere uygun yaşadığınız sürece sıkıntı yok.

Paranızı faize atmak istiyorsanız atabilirsiniz, bu kişisel bir tercihtir. Faizin kimden çıktığını tartışmak için çok önemsiz bir konudur.
Etikleri okudum eğer değişmediyse, faiz kötüdür diye kafamızda yer etmiş, bu konuda beni aydınlattınız içim ferahladı, yoksa faiz yiyorum diye başıma bir halmi gelecek diye kasevetleniyordum, sağolun esenlikler

Bence olumlu. Sonuçta maddi refahınıza katkı sağlıyor.

Etikleri okudum eğer değişmediyse, faiz kötüdür diye kafamızda yer etmiş, bu konuda beni aydınlattınız içim ferahladı, yoksa faiz yiyorum diye başıma bir halmi gelecek diye kasevetleniyordum, sağolun esenlikler
Abi işine karışmak gibi olmasın fakat faiz hakkında bilgi edinmek önemli. Bir zamandan sonra veya herhangi bir faiz düşüşünden sonra paran hiç olabilir. Sadece bilmeniz gerektiği için bir bilgi verdim, karar sizin.

Aklımdakileri yazacağım ama gerçekten bahsettiğim konular hakkında bilgisi olanlar beni onaylar veya düzeltirse iyi olur çünkü birazdan söyleceklerimden emin değilim.

Nerede okuduğumu tam hatırlamıyorum. Nasyonal sosyalizm de faiz iyi bir şey değildi diye hatırlıyorum. Müslümanlara "faiz neden haram" diye sorunca verebilecekleri birkaç cevap var. Bunlardan birini az önce sizden öğrendim, Yahudi icadı olduklarını söylüyorlarmış ve evet, olabilir de.

Onlar hem bu sebepten hem de "kolay para, alın teri değil, parasını ödeyemeyen fakirin rızkına giriyon" gibi sebepler. Ancak bu kuran da bile geçiyorsa demek ki faiz çok çok eski ve yahudilerce çıkmamışta olabilir. Kaynağını araştırmadım. Kuranda bir şey yasaklanıyorsa bir bit yeniği vardır.

Bunların dışında devlet ekonomisini etkileyen, halkın kensisini etkileyen sebepler nazilerin faiz konusundaki tutumunu belirliyor olabilir. Ancak dediğim gibi ne faizin tam olarak ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve etkilerinin ne olduğundan anlarım ne de nazilerin gerçekten de faize karşı kötü tutum sergilediklerinden eminim. Bu yüzden hem finans ve devletin işleyişi hakkında hem de nazilerin para ekonomisini nasıl yönettiği hakkında daha bilgili birileri varsa çıkıp dediklerimi toparlarsa iyi olur.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back