Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

Zevist Olarak Hayatın Amacı

dfkgh

New member
Esenlikler,

Sabah 1 - 1.5 saat akşamda 1 - 1.5 saat olacak şekilde ruhani çalışmalarımı yapıyorum, takvimlere maksimum şekilde katılmaya çalışıyorum burada bir sıkıntı yok ama bir sorum olacak, bir zevist olarak hayattaki amacımız ne olmalı?

Aşırı derecede boş zamanımın olduğu bir dönemdeyim ve ruhaniyet dışında ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, her gün kitap mı okumalıyım, bir işe girip şimdiden para mı kazanmaya çalışmalıyım, yeni diller mi öğrenmeye çalışmalıyım yoksa her günümü neyden keyif alıyorsam onu yaparak mı geçirmeliyim bilmiyorum.

Zevist olarak meditasyonlar dışında ana odak noktamız para kazanmak mı olmalı yoksa daha çok kitap okumak, zihinsel olarak gelişmek mi olmalı?

Esenlikler,

Sabah 1 - 1.5 saat akşamda 1 - 1.5 saat olacak şekilde ruhani çalışmalarımı yapıyorum, takvimlere maksimum şekilde katılmaya çalışıyorum burada bir sıkıntı yok ama bir sorum olacak, bir zevist olarak hayattaki amacımız ne olmalı?

Aşırı derecede boş zamanımın olduğu bir dönemdeyim ve ruhaniyet dışında ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, her gün kitap mı okumalıyım, bir işe girip şimdiden para mı kazanmaya çalışmalıyım, yeni diller mi öğrenmeye çalışmalıyım yoksa her günümü neyden keyif alıyorsam onu yaparak mı geçirmeliyim bilmiyorum.

Zevist olarak meditasyonlar dışında ana odak noktamız para kazanmak mı olmalı yoksa daha çok kitap okumak, zihinsel olarak gelişmek mi olmalı?
Bence hepsi dahil. hem gelişip büyümeli hemde hayattan zevk almalıyız.

Bir Zevist olarak sizin de söylediğiniz gibi nihai yaşam gayemiz bellidir. Yaşantınız ve bulunduğunuz durum hakkında bilgi sahibi olmadığım için net bir yorum getirmek zor. Ancak hayatta tüm unsurlar bir denge içinde işlemeli kanımca. Örneğin kendini zihinsel olarak çok geliştirmiş ve entelektüel birikime sahip birçok arkadaşım var ve bunlardan bazıları dışarıdaki dünyadan bihaberler, parayı nasıl idare edecekleri hakkında fikirleri dahi yok ve sorumluluk bilinci edinemiyorlar. Eğer şu anda aktif bir sorumluluğunuz yoksa tam zamanlı olmayan haftada 3-4 gün çalışabileceğiniz bir yerde işe girin, buradan kazandığınız parayla da spor , yabancı dil veya müzik gibi ilgilenmek istediğiniz, ilginizi çekebilecek bir alanın kursuna gidebilirsiniz. Bu sayede farklı hayat beklentileri ve deneyimleri olan birbirinden farklı insanlar tanıyacaksınız. Yaşam sizin yapın bükün yıkın tekrar yapın. Boş vakit bir girdaptır ve içine girdikçe çıkmak zorlaşır. Farklı çevreleri deneyimledikçe ve insanlarla tanıştıkça neye vakit ayırmak istediğinizi daha net bir şekilde görebileceksiniz. Esenlikler diliyorum.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back