Saulo said:
Ruhaniyete inanıyorum, görü almış olabilirler ancak söz konusu tarihse görü bir işe yaramaz.
Bilim tarafsız değil ancak sadece Nasyonal Sosyalizmi kötüleyici yaklaşılıp diğer ideolojilere normal bakılması gerçeği değiştirmez. Eğer katliam varsa vardır. Ayrıca verilerin düşürülmesi ortada bir katliamın olmadığını mı gösterir? Sayı tam olarak net olmayabilir. Düşürmeleri olmadığı anlamına mı gelir?
En kötü yanıysa nasıl verileri düşürüyorlarsa bizim de elimizde katliam olmadığına dair veri var mı?
Samimi bir şekilde soruyorum asla yanlış anlamayın.
Esenlikler,
Ruhaniyetin varlığına inanışınız büyük ihtimal ya kendi deneyimleriniz ya da mantığınız üzerinden gerçekleşti. Veriye bu kadar değer vermenin bir gereği yok. Mantık olmadan verinin bir anlamı kalmaz. Mantıkla ölçüldüğü kadar veri önemlidir. Kavrayış da burada devreye giriyor. Mantığın yanı sıra sağ beyin de kavrar, doğru yolu buldurur ve sol beyinin analizine yardımcı olur.
Sizin şu an sorduğunuz soru Yahudilerin laflarına kılıf aramaktan farksız kalıyor. Bilerek yaptığınızı da iddia etmiyorum, ancak durup mantıklı düşünürseniz zaten laflarına inanmak için ekstra çaba gösteriyorsunuz gibi geliyor. Düşman saldırısı altında olmanız büyük ihtimal.
Ve evet, aradığınız veriler de var. Tek yapmanız gereken JoS'un kendi sitesinden veya Türkçe siteden araştırmalar yapmak. JoS'un kendi sitesinde tam olarak nerede yer alıyor bilmiyorum ancak Türkçe sitede "Politika" sekmesinden bulabilirsiniz, dahasını da çevireceğiz.
Kısa birkaç şeyden bahsedeyim. Orada sözde gaz odalarının duvarlarından alınan örnekte hiçbir zehirli gaz izi bulunmuyordu. Bir diğer nokta da sözde fırınların 1 kişilik oluşu. Bir cesedin tamamen yanması 4 saat alıyor. 3 tane fırın var. Yani 1942 ile 1945 arasında 7/24 bunlar çalıştırılsa günde 18 ceset alıyor demektir. Bundan fazla kişi öldürülse zaten hastalık yayılır, iddia edilen sayı 1.1 milyon.
Kampın aktiflik süresi 2.5 yıl. Yaklaşık 900 gün diyelim buna. 910 ile 18'i çarparsanız da zaten iddia edilen sayıya ulaşamıyorsunuz. 16 bin civarları oluyor.
İyi akşamlar.