Duygusal olarak stabil değilseniz kehanet çalışmaları yapmayın. Kehanet çalışmaları ciddi ruhani güç ve zihinsel kararlılık gerektirir. Belirsizliğe olan nefretinizden doğan dürtüsellik, yapacağınız her türlü kehanet çalışmasını olumsuz yönde etkileyecektir ve alacağınız sonuçları ya da cevapları güvensiz hâle getirecektir. Bu konuda dikkat edin.
Tanrı ritüellerini yapmak enerjisel anlamda herhangi bir tıkanıklığa ya da maddi dünyadaki işlerinizde gecikme yaratmaz. Ancak bu, sırf Tanrı ritüelleri yapıyorsunuz diye işlerin sizin için kolaylaşacağı anlamına da gelmez. Mesela bir iş teklifiniz için haber bekliyorsanız ve bu konuda size yardımcı olabilecek bir Tanrının ritüelini 2-3 haftadır her gün yapıyorsanız, bu, iş teklifinin derhal olumlu sonuçlanmasını sağlamaz zira ritüeller bu şekilde çalışmaz. Tanrılar da, her ne kadar istediğiniz şeyin bu olduğunu bilseler de daima bu şekilde yardım etmezler.
Neden böyle yardım etmezler? Zira belirsizlik yaşadığınız için delirmek yerine sakin kalmanızı ve sabırlı olmanızı isterler. Eğer belirsizlikler karşısında sakin kalamaz, sabırlı olamaz ve eylemlerinizi kontrol edemezseniz, her belirsizlik karşısında zayıf düşersiniz. Halbuki hayat belirsizliklerle doludur. Böyle davranmak, hayatta iyi yerlere gelmenizi engelleyecektir. Dolayısıyla bu konuda bir ritüel yapıyorsanız ve bunu uzun süredir gerçekleştiriyorsanız, ritüelini yaptığınız Tanrıdan ne istediğinizi iyi bilin. Tanrılar size nasıl yardım edebilirler, bunu düşünün.
Süreci hızlandırmak istiyorsanız, kendi ruhani gücünüzle kendi büyünüzü yapmanız gerekir. Bu süreci hızlandıracaktır ama hayatın işleyişini bambaşka bir şekle çevirmeyecektir. Enerjinin bu dünyada tezahür etmesi ve sürece yardımcı olabilmesi için yollara ihtiyacı vardır. Dolayısıyla burada mantığın sınırlarına tabiyiz ve eylemlerimiz hakkında akılcı düşünmeliyiz.