Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Max Stirner ve Arthur Schopenhauer

Esenlikler, yakın zamanda kitap alıp, kitap okuma alışkanlığı edinmek istiyorum. Eve Yahudi ve saçma fikirli gereksiz kişilerin eserlerini sokmak istemiyorum, eserlerini okumak istediğim iki kişi var; Max Stirner ve Arthur Schopenhauer.

Bir yazıda Max Stirner ve Lord Nietzsche'nin bir ortak arkadaşı olduğunu okumuştum, ne kadar doğru bilmiyorum. Fakat Max Stirner hakkında bir bilgim yok. Kendisini araştırmama rağmen soyu ile bir bilgi edinemedim.

Lord Nietzsche, Arthur Schopenhauer'den etkilenerek eser yazdığı söyleniliyor. Bu iki isimde bir sakınca var mı bilen arkadaşlar fikrini paylaşırsa memnun olurum.

Okuyabilirsiniz.

Arthur Schopenhauer
Kadınların insan olmadığını ve erkeklerin alt formu, hayanın bi tık üstü olduğunu söyleyen adam mıydı o? Evat üşenmedim bu sefer ve emi olmak için baktım, hattaha kendimi ekşide benzer fikirde arkadaşların yazılarıyla buldum çok kötüydü. Bu insanlar nasıl böyle şeyler yazıyorlar, aklımıza gelen her şeyi söylemek e bnu diğer fikirlerimizin arasına yedirmek ne zamandan beri felsefe. Hadi bunu düşündün, kendi kendine söyledin, yazdın...bunu yayınlamak neyin, hangi zihniyetin ürünü.

Bu adamların çoğusunu da görüyoruz derste. Üşenmezseniz balabilirsiniz ders kitaplarına. Ben insanları bütüncül değerlendiriyorum. Bu adamın ders kitabında işi yok. O varsa o zaman radikal feministleri de koyun, koymazlar. Koymasınlar da zaten ama bu niye burda mq. Bir tek benim tuhafıma gidiyor sanırım bu durum.

He sorunuza gelecek olursam okuyabilirsiniz. En değersiz ve saçma düşünce bile bir düşüncedir. Dinlenebilir, okunabilir yahudi olsalar bile ne diyo bu diye bir bakabilirsiniz. Akıl süzgeciniz var zaten halledersiniz.
Lord Nietzsche
Lord mu? Forumda arattım ama bulamadım bununla ilgili bir şey. ,

Elite bey de bir başlıkta Nietzche'nin yazdıklarının sonradan saptırıldığını söylemişti. ''Böyle Buyurdu Zerdüşt'' kitabının da tanrıların esiniyle yazıldığını söylemişti ama zerdüşt kitabında bunlar geçiyor:

''istiyorum" erkeğin mutluluğudur. kadının mutluluğu ise, "isteniyorum..."dur.

ve bu:

''sen de teşekkür niyetine, şu küçük gerçeği kabul et hiç değilse! bunu söyleyebilecek yaşı buldum ben!

sar, sarmala, ağzını kapat bu gerçeğin, yoksa cıyaklar durur bu küçük gerçek."

"söyle, o küçük gerçeği, kadın." dedim buyurdu kocamış kadın:

"kadınların yanına giderken, kırbacını almayı unutma!"

Özellikle bunu bir kadın karakterin ağzından söyletmiş, okurken 10-20 kere kusmaya gittim. Mensplaining,brainwashing,pinkwashing aklınıza gelebilecek tüm taktikler kadar açık ve tiksindirici bir manipülasyon tekniği...Daha rahatsız olduklarım da var ama ''e bunlar normal'' diyen çıkar eminim ki, koymadım...
İnternette araştıdım biraz daha çünkü tam emin olmadan şeapmak istemedim. Biri kırbaç olayını ayet gibi ''hayır o yanlış çeviri, bunun tefsiri böyle yapılmaz'' demiş ama daha beter hal getirmiş. Metin Becermen diye bir adam, saçmalamış bi de normalmiş gibi yazmış

https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/271125
''Zerdüşt, önce, kadında her şeyin bir bilmece olduğunu ve ondaki her şeyin tekçözüm yolunun gebelik olduğunu dile getirir. Erkek, amaç olan çocuk için, bir araçtır.Kadın ise, erkek için tehlike ve oyun isteyen bir oyuncaktır. Erkek savaş için, kadın ise savaşçı olan erkeği dinlendirmek için eğitilmelidir. Ona göre, gerisi ancak delilik olur.'' en normal alıntı bu, iğrenç. Bi de tefsir gibi açıklamış, çeiri hatası falan diye ama yine aynı yere çıkıyor.

https://en.wikipedia.org/wiki/Friedrich_Nietzsche's_views_on_women
Adamın kadınlar hakkındaki görüşleri açık...dönemin rahatlığı da var. Birbirlerinin akıl hocaları olmalarına şaşmadım.

Lord mu? Forumda arattım ama bulamadım bununla ilgili bir şey. ,
Lord kelimesini sadece Daemonlardan bahsederken değil, fânilerden bahsederken de bir saygı sözü olarak kullanabiliriz.

Wikipedia Nietzsche'nin kadın düşmanı olduğunu kanıtlayan bir kaynak olarak gösterilemez çünkü bizler iyi ve güzel olanın çarpıtılmadan insanların önüne koyulmayacağı bilgisine sahibiz, durum böyleyken onun kitaplarının basılırken veya çevrilirken değiştirildiği de anlaşılabilir. Herr Nietzsche'ye forumlarımızda saygı duyarız.

Lord kelimesini sadece Daemonlardan bahsederken değil, fânilerden bahsederken de bir saygı sözü olarak kullanabiliriz.

Wikipedia Nietzsche'nin kadın düşmanı olduğunu kanıtlayan bir kaynak olarak gösterilemez
Wikipediada da yine kendi yazdıklarından alıntılar yapılmış. Düzenleyenler tarihçi hattaha biri türk ve kadın. Bu iki filozofun da mizojinist söylemlerini aklar mı bilmiyorum. Değiştirilmişse anlayabilirim. Ama wikide de kendi söyledikleri yazıyor. Orayı kaynak alamayız diyemeyiz, kapı gibi kaynakça var...
çünkü bizler iyi ve güzel olanın çarpıtılmadan insanların önüne koyulmayacağı bilgisine sahibiz, durum böyleyken onun kitaplarının basılırken veya çevrilirken değiştirildiği de anlaşılabilir.
Dediğim gibi başta yazdım zaten, ancak böyle bir durum varsa anlayabilirim.
Herr Nietzsche'ye forumlarımızda saygı duyarız.
Bu insanlar varlığı reddetmiyor mu? Bizim görüşümüzle uyuşmuyor bu. Herhangi bir filozoftan farkı nedir?

İnsanları okurken hayatına, yaşadıkları topluma ve ve dünyaya bakın. Şu an bize radikal ve kötü gelen düşüncelerini o dönem söz konusu olunca anlaşılabilir hatta gerekli olarak göreceksiniz. Bu gereklilik konusu her konuda geçerli değil. Mesela kadınlar konusunda bu kadar aşağılamaya gerek yoktu. Peki neden Arthur ve Nietzsche gibi filozoflar kadınlar konusunda bu kadar sertler? Sebebi basit. İkisininde hayatına ve yaşadıklarına bakın. Nedenini anlaması çok kolay. Filozoflarda insandır. Kendi deneyimlerine verdikleri kararlara ve sonuçlarına göre düşüncelerini üretirler. Her dediği doğru olacak diye bir şey yok. Zaten öyle olması çelişik olurdu çünkü birbirlerinin fikirlerine karşı gelen filozoflar hep var oldu. Felsefe bilim gibi birikerek ilerlemez. Çatışma yoluyla hareket eder. Bir sonraki bir öncekinin dediklerine karşı çıkar ve kendi görüşlerini öne sürer. Bir sonraki de aynısını bir önce ki için yapar. Kadınlar konusunda birçok filozof ters konuştu ve kadın filozoflar haricinde kadını öven en azından eşit gören filozoflar var mı onu bile bilmiyorum. Aristoteles, Sokrates bile kadınlar hakkında pek olumlu konuşmadı. Bunların hepsine "çeviri hatası" demek bana göre doğru değil. Derin düşünmenin negatif bir sonucu olabilir. Düşünce olarak toplumsal düzen ve insanların yerleri, yapıları ve faydalarını düşününce olan bitene baktıkları zaman kadınları düşük görmeleri normal. Ama bu konuda dualiteyi doğru kavradıklarından emin değilim.

Bu arada yukarda belirttiğim felsefenin çatışma yoluyla hareketi durumundan ötürü direkt olarak bu adamlarla başlamanızı önermem. Bu filozoflar öncekilerden daha üstün olup anlaşılması zor ve sizin kafanızı karıştıracağından dolayı değil. En başından başlamanız her zaman daha iyi olur. Bir merdivenden inerken en en son başamağa atlarsanız düşüp bir yerinizi kırma ihtimaliniz yüksek. O yüzden sağlam adımlarla sindirerek ilerleyin. En baştan başlayın.

Neden türk filozofları okumuyorsunuz, bu coğrafyadada düşünürler var, neden yaşantımızı yabancı filozoflara göre dizayn edecez, okuyumda fikir alayım dersin ama şaşırmakta var, okuduğundan hem birşey anlamazsın hem zaman kaybı hemde aklın kayar, çünkü onların kültürel mirasıyla bizimki aynı değil, coğrafi kültürde var, zaten şu ülkede yaşayan insan biraz kafa yorsa filozof olur, insan ruhun prangalarını kırdıkça zaten filozof olur, yabancı diliniz olmasıda yetmez, niçe okumanız için o zamanki şartlar anenelerde önemli, çeviriden okursan zaten hapı yuttun, çevirmenin yorumuna kaldı anlayışın, bir ingiliz ne kadar türkçe bilirse bilsin, ana dili bu toplum kültürüne göre konuşamaz, örnek nasılsın, nörüyon dediğin zaman anlamaz, örnek nidisin, anlamaz, napaysun anlamaz, daha değişik vurguları anlamaz, ben bir türkçe bilen yabancıyla aksanlı konuşsam anlamaz, onun için siz yabancı filozofları anlayamazsınız.

Neden türk filozofları okumuyorsunuz, bu coğrafyadada düşünürler var, neden yaşantımızı yabancı filozoflara göre dizayn edecez, okuyumda fikir alayım dersin ama şaşırmakta var, okuduğundan hem birşey anlamazsın hem zaman kaybı hemde aklın kayar, çünkü onların kültürel mirasıyla bizimki aynı değil, coğrafi kültürde var, zaten şu ülkede yaşayan insan biraz kafa yorsa filozof olur, insan ruhun prangalarını kırdıkça zaten filozof olur, yabancı diliniz olmasıda yetmez, niçe okumanız için o zamanki şartlar anenelerde önemli, çeviriden okursan zaten hapı yuttun, çevirmenin yorumuna kaldı anlayışın, bir ingiliz ne kadar türkçe bilirse bilsin, ana dili bu toplum kültürüne göre konuşamaz, örnek nasılsın, nörüyon dediğin zaman anlamaz, örnek nidisin, anlamaz, napaysun anlamaz, daha değişik vurguları anlamaz, ben bir türkçe bilen yabancıyla aksanlı konuşsam anlamaz, onun için siz yabancı filozofları anlayamazsınız.
Yahu ne alakası var dediğiniz baştan sona çarpıtma ve yanlış. Felsefe evrenseldir. Ayrıca düzgün türk filozof vardı da biz mi okumadık? Felsefe mezunu olunca filozof olunmuyor. Felsefe bilmek, felsefik yorum yapmakla direkt olarak felsefe üretimi yapmak farklı şeyler.

İnsanları okurken hayatına, yaşadıkları topluma ve ve dünyaya bakın.
Bu adamların olayı zaten derin ve kapsayıcı düşünmek, öbür türlü anneannem de filozof. En aptal insan bile yaşadıklarından belirli çıkarımlar yapar.
Peki neden Arthur ve Nietzsche gibi filozoflar kadınlar konusunda bu kadar sertler? Sebebi basit. İkisininde hayatına ve yaşadıklarına bakın. Nedenini anlaması çok kolay.
Bunu böyle justify edemeyiz malesef. Şurada biri bütün ''erkekler aynı ya'' dese ne feministliği kalır ne sjwliği kalır, yahudi diyen bile çıkar. Bütün kadınlar eğer isviçrede falan yaşamıyorsa en iyi ihtimalle hayatında bir kere sözlü ya da fiziksel olarak tacize uğrar. Bu olası bir erkek nefretini haklı çıkarır mıydı?
Filozoflarda insandır. Kendi deneyimlerine verdikleri kararlara ve sonuçlarına göre düşüncelerini üretirler.
Felsefe=Yay\Jüpiter enerjisi zaten ilahi bakış açısı, yayılım ve kapsayıcılıkla ilgili. Felsefenin olayı o zaten. Deneyimlerinden yola çıkmak İkizler\Merkür enerjisidir. Gidip köşe yazısı, anı deneme yazsınlar o zaman. Günlük de tutabilirler bu da iyi bir fikir.
Kadınlar konusunda birçok filozof ters konuştu ve kadın filozoflar haricinde kadını öven en azından eşit gören filozoflar var mı onu bile bilmiyorum.
Charles Fourier...
Düşünce olarak toplumsal düzen ve insanların yerleri, yapıları ve faydalarını düşününce olan bitene baktıkları zaman kadınları düşük görmeleri normal.
Bir gurubun elinden okuma, şu bu ve hayatı alıp sonra bunlar da bir halta yaramıyor aq diye düşünmek...Bu mkansızlıklara rağmen kadınlar onların yaşadığı dönemde bile yeni icatlar buluyorlardı.

En basitinden 1800-1900 yılları arası kadınların yaptığı birkaç icat:

* Tabanca için döner silindir

* Bulaşık makinesi

* Yangın kaçış merdiveni

* Ayakkabı üretim makinesi

* Mekanik fırın

*Emzirme cihazı (ilk göğüs pompası patenti)

* Katı sabun şekillendirme makinesi

*Telgraf ve elektrikli sistemler üzerine çalışmalar

Yani bu insanlar yaşıyorken kadınların neler yapabileceğine şahit olmuşlar. Bu kadar imkansızlığa ve engellenmeye rağmen...Wifi'nin temellerni atan insan bir kadın ama bu bıyıklı amcalar hala ders kitaplarında ben ona kuruluyorum.
Felsefe evrenseldir.

Evet siz de demişsiniz zaten ben yazarken, evrensel olduğu için. Pelin isimli arkadaşım bana yardım etti, bütün pelinler iyidir gibi bir çıkarım olmaz. Bütüncül ve evrensel bakmanın (Yay\Jüpiter) doğasına zıttır. Deneyimler üzerinden çıkarım yapmak en az konuşmak (yine ikizler) kadar temel bir ability....

Siz niçeyi anlayamazsınız, anlamak için onun gibi yaşamanız lazım, bak anlıyamıyorsunuz anlasanız niçenin kadınlar hakkındaki fikrini tartışmazsınız, siz beni anlayabilirmisiniz ? anlayamazsınız, ayrıca felsede bir kalıba konamaz, sınırları yoktur türk filozof yoksa, siz filozof olun ozaman yok diye olmayacak demek değil ya, sizler filozof olun

Bu adamların olayı zaten derin ve kapsayıcı düşünmek, öbür türlü anneannem de filozof. En aptal insan bile yaşadıklarından belirli çıkarımlar yapar.

Bunu böyle justify edemeyiz malesef. Şurada biri bütün ''erkekler aynı ya'' dese ne feministliği kalır ne sjwliği kalır, yahudi diyen bile çıkar. Bütün kadınlar eğer isviçrede falan yaşamıyorsa en iyi ihtimalle hayatında bir kere sözlü ya da fiziksel olarak tacize uğrar. Bu olası bir erkek nefretini haklı çıkarır mıydı?

Felsefe=Yay\Jüpiter enerjisi zaten ilahi bakış açısı, yayılım ve kapsayıcılıkla ilgili. Felsefenin olayı o zaten. Deneyimlerinden yola çıkmak İkizler\Merkür enerjisidir. Gidip köşe yazısı, anı deneme yazsınlar o zaman. Günlük de tutabilirler bu da iyi bir fikir.

Charles Fourier...

Bir gurubun elinden okuma, şu bu ve hayatı alıp sonra bunlar da bir halta yaramıyor aq diye düşünmek...Bu mkansızlıklara rağmen kadınlar onların yaşadığı dönemde bile yeni icatlar buluyorlardı.

En basitinden 1800-1900 yılları arası kadınların yaptığı birkaç icat:

* Tabanca için döner silindir

* Bulaşık makinesi

* Yangın kaçış merdiveni

* Ayakkabı üretim makinesi

* Mekanik fırın

*Emzirme cihazı (ilk göğüs pompası patenti)

* Katı sabun şekillendirme makinesi

*Telgraf ve elektrikli sistemler üzerine çalışmalar

Yani bu insanlar yaşıyorken kadınların neler yapabileceğine şahit olmuşlar. Bu kadar imkansızlığa ve engellenmeye rağmen...Wifi'nin temellerni atan insan bir kadın ama bu bıyıklı amcalar hala ders kitaplarında ben ona kuruluyorum.

Evet siz de demişsiniz zaten ben yazarken, evrensel olduğu için. Pelin isimli arkadaşım bana yardım etti, bütün pelinler iyidir gibi bir çıkarım olmaz. Bütüncül ve evrensel bakmanın (Yay\Jüpiter) doğasına zıttır. Deneyimler üzerinden çıkarım yapmak en az konuşmak (yine ikizler) kadar temel bir ability....
Felsefenin olayını kavrayamıyor oluşunuz yetmezmiş gibi bir de filozoflara "kadınları aşağıladığına göre felsefeden nasibini alamamışsın, ne yaparsın o zaman git deneme yaz!" deme cesarerinde bulunmanız... Bakın çok cinsiyetçi düşünüyorsunuz sorununuz bu. İyi ya da kötü fark etmez bu kadar cinsiyetçilik herkes için zararlı. Evet en ezilen en hor görülen sizsiniz tamam anladık. Mağdur edebiyatı yapmayın ama artık. Bu bir işe yaramaz. Astrolijik çıkarımlar yaparak bu konuda genel bir sonuca varamazsınız, çok komik oluyor. Yahu Nietzsche'den bahsediyoruz tamam benim de eleştirdiğim noktaları var ama son dönemin en büyük filozofunu sırf kadınlar hakkındaki bir iki tane size uymayan söylemleri yüzünden "gitsin deneme yazsın" demek nedir?

Felsefeden anlamıyorsunuz. İnsan psikolojisi ve evrimsel genetik yapısından anlamıyorsunuz. Forum sizin not defterinize kaydedip lazım olunca kopyaladığınız kadınların yaptıkları bilimsel çalışmalarla dolup taştı. Bakın gına geldi artık şurda doğru düzgün felsefe bile tartışamaz hale geldik. Biraz olsun sosyoliji bilseydiniz kadınların erkeklerin baskısından çok kendi kendilerini engellediklerini ve erkeklerin yönetimini istediklerini anlardınız. Çünkü evde kalıp ailesine bakmak hoşlarına gidiyor.
''istiyorum" erkeğin mutluluğudur. kadının mutluluğu ise, "isteniyorum..."dur.
Bu lafta da haklı Nietzsche. Konu yine biyolijiye giriyor. Her şeyi tek bir kalıp üzerinden düşünüyorsunuz. Feminizim mutlak eşitlik tanımıyla hareket ediyor. Aklıma mutlak eşitlik diyince bir inanç sistemi ve bir de boktan bir ideoloji geliyor ikisini de ibrahimiler çıkardı. Feminizmi de yahudiler çıkardı diyince yine kopyala yapıştır notlarınızla forumu kirletiyorsunuz. Geçmişte ingilizce forumda feminizm başlığı açılıp tartışıldı zaten gidip okudunuz mu? Muhtemelen hayır.

Ota boka mizojinist demekten de vazgeçin. Sürekli en küçük olaylara bile spesifik lakaplar takıp en alakasız konularda o lakapları yapıştırıyorsunuz. Kadın ölümleri, tacizleri, bilmem neleri bunlar var evet. Erkekler için de var. Kadınlar da daha fazla ama değil mi? Bunun için bu kadar konuşuluyor. Yani bu bir istatislik. Kadınlar ve erkekler hakkında bir dolu başka istatisliklerde var. Bunları söylemeyeceğim ama bilenler biliyor zaten. Görseniz de kabul etmezsiniz ve bahaneler ardına sığınırsınız. Muhtemelen yaşınızda çok küçük. Daha konuşurdum ama dersime dönmem gerekiyor.

İşin özü şu: filozoflar hakkında ileri geri konuşmayın. Çünkü bir felsefe okuru değilsiniz. Basit meseleleri bahane edipte koca filozoflara dil uzatamazsınız. Nietzsche'ye sadece kadınlar üzerinden değersizlik atfetmek düpedür aptallıktır. Adamın asıl konusu kadınlar bile değil. Ayrıca kimin ne kadar filozof olduğunun belirleyicisi de siz değilsiniz. Toplum ve kadınlar hakkında bir sürü toksik ve apaçık hatalı düşünce ve ezberlere sahipsiniz. Ben bıraktım artık eskisi gibi bu konuları araştırmıyorum üstüne gitmiyorum ve feminizm için yazı yazıcam demiştim ama vazgeçtim çoktan. Çünkü forumda birileri "zamanla toplumda kendiliğinden düzelecek şeyler için bu kadar vakit harcamayın" demişlerdi birileri. Şimdi düşününce sonuna kadar haklılar. Siz de öyle yapın hem siz rahat edin hem biz. Burada kadın düşmanlığı kimse yapmıyor + konu o değil o tarafa çeken sizsiniz + iddialarınız çok hatalı ve tahammül edilemez derecede toksik. Zamana bırakın ve gelişiminize odaklanın boşverin gerisini. Dünyayı feminizm kurtarmayacak. Dünyayı kurtarmaya odaklanınca feminizm kendiliğinden yok olacak. Tanrıların katında kadın erkek tartışması olduğunu sanmıyorum. Çok boş işlere inanılmaz büyük vakit harcıyorsunuz.

Felsefenin olayını kavrayamıyor oluşunuz yetmezmiş gibi bir de filozoflara "kadınları aşağıladığına göre felsefeden nasibini alamamışsın, ne yaparsın o zaman git deneme yaz!" deme cesarerinde bulunmanız... Bakın çok cinsiyetçi düşünüyorsunuz sorununuz bu. İyi ya da kötü fark etmez bu kadar cinsiyetçilik herkes için zararlı. Evet en ezilen en hor görülen sizsiniz tamam anladık. Mağdur edebiyatı yapmayın ama artık. Bu bir işe yaramaz. Astrolijik çıkarımlar yaparak bu konuda genel bir sonuca varamazsınız, çok komik oluyor. Yahu Nietzsche'den bahsediyoruz tamam benim de eleştirdiğim noktaları var ama son dönemin en büyük filozofunu sırf kadınlar hakkındaki bir iki tane size uymayan söylemleri yüzünden "gitsin deneme yazsın" demek nedir?
sakin knk
Felsefeden anlamıyorsunuz. İnsan psikolojisi ve evrimsel genetik yapısından anlamıyorsunuz. Forum sizin not defterinize kaydedip lazım olunca kopyaladığınız kadınların yaptıkları bilimsel çalışmalarla dolup taştı. Bakın gına geldi artık şurda doğru düzgün felsefe bile tartışamaz hale geldik. Biraz olsun sosyoliji bilseydiniz kadınların erkeklerin baskısından çok kendi kendilerini engellediklerini ve erkeklerin yönetimini istediklerini anlardınız. Çünkü evde kalıp ailesine bakmak hoşlarına gidiyor.
kljdlsjlfjsdşllfkhsdşlhşflsdfh hiç kadın gördün mü knk hayatında lfhsdşhfşsdhfljsdhfkhsdşlfhsdşkhfkjhsşjkdhşfhsjkldh

Birçok kadın nefret ediyor ama bu pişmanlıklarını dile getirmiyorlar...Erkeklerin olmadığı ortamlarda yaşıtlarıyla konuşuyorlar bunları belk duymamışsındır. Bir de o kadar eminsin ki...Klavyanin arkasında bir kadın mı var da bu kadar eminsin? Mesela ben eminim, öyle değil birçoğu semiyor ailesine bakmayı, bizzat soruyorum tanıdım herkese ama seven de vardır. Kadınlar kendilerine ait hayatlar istiyorlar, gerçekliğini bozduğum için üzgünüm

Bu lafta da haklı Nietzsche. Konu yine biyolijiye giriyor. Her şeyi tek bir kalıp üzerinden düşünüyorsunuz. Feminizim mutlak eşitlik tanımıyla hareket ediyor. Aklıma mutlak eşitlik diyince bir inanç sistemi ve bir de boktan bir ideoloji geliyor ikisini de ibrahimiler çıkardı. Feminizmi de yahudiler çıkardı diyince yine kopyala yapıştır notlarınızla forumu kirletiyorsunuz. Geçmişte ingilizce forumda feminizm başlığı açılıp tartışıldı zaten gidip okudunuz mu? Muhtemelen hayır.
Feminizm hakkında bir yazı var, ayrıca feministim ne zaman dedim? Demiş olsam bile bu neyi ifade ediyor, feminizmin özünde centil bir kuruluş olduğu ve sonradan saptırıldığı söylendi zaten forumda. Erkek konforundan konuşmak çok kolay değil mi? Beğenmediğiniz feminizm verdi kadınların çoğuna oy hakkını, feminist olarak tanımlamıyorum kendimi, tanımlamaya da ihtiyaç duymuyorum ama gerçek bu.

Biyolojiyle de alakası yok. Bir kadın olarak şunu doğrulayabilirim, zaten bu adam biyolog değil. Olsa bile bunu ilk elden yaşayan bir kadın olarak benim beyanım daha inandırıcı değil mi? Bırakın da biz de konuşalım, konu bizimle ilgili ya doğru ya da değil diyelim en azından. Ve değil, evet değil baya, yazık oldu...
Ota boka mizojinist demekten de vazgeçin. Sürekli en küçük olaylara bile spesifik lakaplar takıp en alakasız konularda o lakapları yapıştırıyorsunuz. Kadın ölümleri, tacizleri, bilmem neleri bunlar var evet. Erkekler için de var. Kadınlar da daha fazla ama değil mi? Bunun için bu kadar konuşuluyor. Yani bu bir istatislik. Kadınlar ve erkekler hakkında bir dolu başka istatisliklerde var. Bunları söylemeyeceğim ama bilenler biliyor zaten. Görseniz de kabul etmezsiniz ve bahaneler ardına sığınırsınız. Muhtemelen yaşınızda çok küçük. Daha konuşurdum ama dersime dönmem gerekiyor.
Mizojini demeyeyim de ne diyeyim peki buna? Kusura bakmayın rahatsız oluyorsanız okumayabilirsiniz, buradaki kadın üyeler konuşmamayı veya daha ılımlı davranmayı tercih ediyor. Bunları hiçbirimiz onaylamıyoruz. Hayat kendi pencerenizden ibaret değil, üzgünüm...
İşin özü şu: filozoflar hakkında ileri geri konuşmayın. Çünkü bir felsefe okuru değilsiniz. Basit meseleleri bahane edipte koca filozoflara dil uzatamazsınız. Nietzsche'ye sadece kadınlar üzerinden değersizlik atfetmek düpedür aptallıktır.
Bu kadar önemli değil forum için, bunu belirttim.
Toplum ve kadınlar hakkında bir sürü toksik ve apaçık hatalı düşünce ve ezberlere sahipsiniz. Ben bıraktım artık eskisi gibi bu konuları araştırmıyorum üstüne gitmiyorum ve feminizm için yazı yazıcam demiştim ama vazgeçtim çoktan.
Yazsana kanka lütfen. Birçok ülkede kadınların oy hakkı almasını sağlayan, onlara dünyanın kapılarını aralayan bir hareket ile ilgi lütfen bir yazı yaz. Çok rahat değil mi konuşmak? Sen siyaset hakkında fkir belirtirken kimse dalga geçmiyor çünkü değil mi? Kimse seninle git çamaşır yıka diye dalga geçmiyor çünkü o sebeple kötü feminizm. Kadın olsaydın erkekleri keselim falan diyen ilk kişi olacağına emnim djlskjfldhşlfskfhşskfjhsşlfhşks
Bana söylenen şey buydu, öfkeli olmak yerine kadınların yaptığı iyi şeyleri ön plana çıkarın denmişti ama görüyorum ki o bile rahatsız ediyor. Bunu söyleyen de bir TG...Kuduruyosun değil mi sinirden? Kudur aq. Duvarlara bile yazacağım inadına, bilet keseceğim aq var mı?

Nietcheye değil tanrıya dil uzattım sanki ne bu tepki. Bi de Savunmuşsun yok biyolojik falan bu adam biyolog mu? Ki öyle de değil, kadın olduğum için birinci elden yaşıyorum bunu bırak da söz hakkım olsun. Red-pill salaklıklarından vazgeçmeyeceksen oynamayalım. Kadınların mutluluğu isteniyorum değil yani bir kadın olarak söylüyorum, sence bu konuda o mu inandırıcı bir kaynak ben mi?

İstediğim konuya da dikkat çekebilirim bu arada. Evet o kadar önemli biri değil bizim için. Kişisel olarak seversiniz sevmezsiniz. Belki de yazıları değiştirilmiştir. Ama bu haliyle tanınmış herhangi bir insanla aynı.

Bu gün de kadınların ne sevdiği ve ne istediği konusunda bir erkekten bilgi aldık çok şükür

GYbfk8NbwAA19HO

The bad side of feminism will end on its own when both genders heal from trauma, stop being triggered so easily, and stop aiming all their hate and frustration onto the other entire gender. A lot of misogynists deliberately provoke women, which instigates feminism further.

Interestingly, feminists are advocating against the media using the phrase "toxic masculinity" because feminists believe masculinity in itself is not toxic. It's the media who says feminists are against masculinity.

People need to understand our Gods, and how They designed us to be. A lot of men simply don't understand that woman aren't supposed to be uneducated and silent all the time, they look to xian beliefs and think that's it. Our Gods highly value education and clear communication, and bonding and unity between the genders.

The only feminist I knew in real life was a happily married homemaker who completed her degree after her children graduated from school, and she cooked and knitted.
HPS Lydia bunun kötü olmadığını sadece bu kavramın misojini yok olduğunda yok olacağını söyledi.

Forumu okuyor musunuz? sanmıyorum...

sakin knk

kljdlsjlfjsdşllfkhsdşlhşflsdfh hiç kadın gördün mü knk hayatında lfhsdşhfşsdhfljsdhfkhsdşlfhsdşkhfkjhsşjkdhşfhsjkldh

Birçok kadın nefret ediyor ama bu pişmanlıklarını dile getirmiyorlar...Erkeklerin olmadığı ortamlarda yaşıtlarıyla konuşuyorlar bunları belk duymamışsındır. Bir de o kadar eminsin ki...Klavyanin arkasında bir kadın mı var da bu kadar eminsin? Mesela ben eminim, öyle değil birçoğu semiyor ailesine bakmayı, bizzat soruyorum tanıdım herkese ama seven de vardır. Kadınlar kendilerine ait hayatlar istiyorlar, gerçekliğini bozduğum için üzgünüm

Feminizm hakkında bir yazı var, ayrıca feministim ne zaman dedim? Demiş olsam bile bu neyi ifade ediyor, feminizmin özünde centil bir kuruluş olduğu ve sonradan saptırıldığı söylendi zaten forumda. Erkek konforundan konuşmak çok kolay değil mi? Beğenmediğiniz feminizm verdi kadınların çoğuna oy hakkını, feminist olarak tanımlamıyorum kendimi, tanımlamaya da ihtiyaç duymuyorum ama gerçek bu.

Biyolojiyle de alakası yok. Bir kadın olarak şunu doğrulayabilirim, zaten bu adam biyolog değil. Olsa bile bunu ilk elden yaşayan bir kadın olarak benim beyanım daha inandırıcı değil mi? Bırakın da biz de konuşalım, konu bizimle ilgili ya doğru ya da değil diyelim en azından. Ve değil, evet değil baya, yazık oldu...

Mizojini demeyeyim de ne diyeyim peki buna? Kusura bakmayın rahatsız oluyorsanız okumayabilirsiniz, buradaki kadın üyeler konuşmamayı veya daha ılımlı davranmayı tercih ediyor. Bunları hiçbirimiz onaylamıyoruz. Hayat kendi pencerenizden ibaret değil, üzgünüm...

Bu kadar önemli değil forum için, bunu belirttim.

Yazsana kanka lütfen. Birçok ülkede kadınların oy hakkı almasını sağlayan, onlara dünyanın kapılarını aralayan bir hareket ile ilgi lütfen bir yazı yaz. Çok rahat değil mi konuşmak? Sen siyaset hakkında fkir belirtirken kimse dalga geçmiyor çünkü değil mi? Kimse seninle git çamaşır yıka diye dalga geçmiyor çünkü o sebeple kötü feminizm. Kadın olsaydın erkekleri keselim falan diyen ilk kişi olacağına emnim djlskjfldhşlfskfhşskfjhsşlfhşks

Bana söylenen şey buydu, öfkeli olmak yerine kadınların yaptığı iyi şeyleri ön plana çıkarın denmişti ama görüyorum ki o bile rahatsız ediyor. Bunu söyleyen de bir TG...Kuduruyosun değil mi sinirden? Kudur aq. Duvarlara bile yazacağım inadına, bilet keseceğim aq var mı?

Nietcheye değil tanrıya dil uzattım sanki ne bu tepki. Bi de Savunmuşsun yok biyolojik falan bu adam biyolog mu? Ki öyle de değil, kadın olduğum için birinci elden yaşıyorum bunu bırak da söz hakkım olsun. Red-pill salaklıklarından vazgeçmeyeceksen oynamayalım. Kadınların mutluluğu isteniyorum değil yani bir kadın olarak söylüyorum, sence bu konuda o mu inandırıcı bir kaynak ben mi?

İstediğim konuya da dikkat çekebilirim bu arada. Evet o kadar önemli biri değil bizim için. Kişisel olarak seversiniz sevmezsiniz. Belki de yazıları değiştirilmiştir. Ama bu haliyle tanınmış herhangi bir insanla aynı.
Anlama bozukluğun var. Ayrıca bana sakin ol diyene bak "kudur kudurrr lutfen kudurr" sen bunları yazarken ben "bu ne ya?" Diyip anlamaya çalışıyorum ama yok. Kimin kuduruk olduğu belli. Çıkardın içindeki çirkefliği. Feminist olmadığını söylüyorsun ama bunu en çok dile getiren sensin. Hem de tamamen alakasız konulara. Feminizm yahudi kaynaklıdır bir türlü anlayamadın ya şunu helal olsun. Çok söze gerek yok. Büyüyeceksin. Hakaretlerini de aldım kabul ettim 777

Aydınlıkyoldan hiçbir farkın yok. Düşünce yapınız çok aşırı benzer. Olay şu; sen taraflısın. Ben de tarafına sokim bu sus artık her yerde dillendirme dediğil için beni kendi kafanda oluşturduğun başka bir tarafa koyuyorsun. Ama ben taraf kavramlarına karşıyım. Sadece felsefe gibi bir konuda bile atıp tuttuğun için beni sinir ettin bunu bil. Hiçbir şeyi bilmiyorsun, hiçbir şeyi. Aynen adamlara biyolog dedim tartışma kültürüne bak 14 yaşkındaki kızdan doğru tartışma argümanları vermesini bekleyemezsin ki zaten. Nerenden tutsam elimde kalır o yüzden istediğin kadar kışkırt kendimi senin için yoramam. Şu ana kadar dediklerime say bir işe de yaramadı ya. Klasik bir feminist nasıl sinirlendiyse sen de o şekilde sinirlenip saldırdın. En büyük aptallığıda insanların düşüncesini yaşadıkları hayat ve toplumun belirlediğini idrak edemiyor olman. Hayal dünyasındasın disney prensesi.

Seviyesiz bir şekilde Tartışmaya son verin. @CatDoll @Agartha her ikiniz de.
Aranızdaki problemi Conversation'dan halledin. Eğer yetkiniz yoksa ve birbiriniz hakkında şikayetleriniz varsa bunu yetkililere bildirin ve daha fazla konu başlığını bu şekilde kirletmeyin.

@CatDoll feministik fikirleriniz gerçekten rahatsız edici e ayrıca bazı davranışlarınızın kışkırtıcı olduğunu düşünüyorum. @Agartha Sizde doğru bir üslubu kullanıp metanetinizi korursanız sevinirim.

feministik fikirleriniz gerçekten rahatsız edici e ayrıca bazı davranışlarınızın kışkırtıcı olduğunu düşünüyorum.
Rahatsız olduysan engelleyebilirsin, rahatsız edici bir şey söylemedim. HPS Lydia da feminizmin yahudi işi olmadığını söylüyor, sadece bu tip insanlar bittikçe gidecek. Feminizmle ne probleminiz olabilir bilemiyorum, erkeklere hakaret de etmedim, neden rahatsız olduğunuzu anlamıyorum açıkçası. Kendi içinizdeki şeyleri buraya yansıtmayın, bağlantıyı kuramıyoruz çünkü.

Arkadaşlar kadınla erkeğin eşit olmadığını anlamak için niçe okumanıza gerek yok, erkek çocuk doğuramaz kadında inşaatda çalışamaz, erkek kadının kadın erkeğin yaptığını yapamaz, hele erkek kadının yaptığını hiç yapamaz, kadınla erkek birbirine muhtaçtır, çağlar boyu böyle süre gelmiştir, mesala niye hiç konuşmuyorsunuz, neden dünyanın yarı nufusu kadın yarı nufus erkek, neden çok büyük bir dengesizlik yok, örnek neden dünyanın % 80 i kadın değil, demekki bir denge var, etmeyin kadın erkek aynıdır, ama görevleri farklıdır, niçe niye bunu böyle anlatmamış.

Rahatsız olduysan engelleyebilirsin, rahatsız edici bir şey söylemedim. HPS Lydia da feminizmin yahudi işi olmadığını söylüyor, sadece bu tip insanlar bittikçe gidecek. Feminizmle ne probleminiz olabilir bilemiyorum, erkeklere hakaret de etmedim, neden rahatsız olduğunuzu anlamıyorum açıkçası. Kendi içinizdeki şeyleri buraya yansıtmayın, bağlantıyı kuramıyoruz çünkü.
Yüksek Rahibe Lydia, tam olarak nerede "ya aslında Feminizm yahudilik işi değildir." Diyor acaba ? Eğer kardeş pamelanın feminizm ile alakalı olan postundaki yanıtından bahsediyorsanız kardeş pamelanın açtığı konu başlığını dikkatlice okuyun. Ve hatta size verdiği son cevabı da okuyun.

Feminist olmak zorunda değilsiniz. Feminizm bir kadın hakları hareketidir, ancak tüm kadın hakları hareketleri feminizmin içinde değildir. Feminist olmadan da kadın haklarını savunabilirsiniz. Bahsettiğim ilk figürler bugünün tanımına göre feminist olarak kabul edilmiyor. Feminizm, 2. dalgadan itibaren ataerkilliği ve mutlak eşitliği yıkmakla ilgilidir. Ben ataerkilliği yıkmaya veya eşitliği tesis etmeye hevesli değilim, bu yüzden feminist değilim. Muhtemelen çok az kişi ideolojik nüansları anlayacak ve önemseyecektir. Kendinizi neyle özdeşleştireceğinize karar vermek size kalmış.
Bugün ki tanıma göre feminizm Kesinlikle düşmancadır.

Arkadaşlar kadınla erkeğin eşit olmadığını anlamak için niçe okumanıza gerek yok, erkek çocuk doğuramaz kadında inşaatda çalışamaz, erkek kadının kadın erkeğin yaptığını yapamaz, hele erkek kadının yaptığını hiç yapamaz, kadınla erkek birbirine muhtaçtır, çağlar boyu böyle süre gelmiştir, mesala niye hiç konuşmuyorsunuz, neden dünyanın yarı nufusu kadın yarı nufus erkek, neden çok büyük bir dengesizlik yok, örnek neden dünyanın % 80 i kadın değil, demekki bir denge var, etmeyin kadın erkek aynıdır, ama görevleri farklıdır, niçe niye bunu böyle anlatmamış.
Her şeye atlayıp konuyu alakasız yerlere bazen soktuğun oluyor ama bazen de doğruyu iyi görebiliyorsun. Bu huyunu seviyorum. Kedicik feminizme karşı olunca kadın düşmanı olduğumuzu sandığı için bu kadar agresifleşti aslında her şey bundan ibaret. Uzun zamandan beri hemde.

Yüksek Rahibe Lydia, tam olarak nerede "ya aslında Feminizm yahudilik işi değildir." Diyor acaba ? Eğer kardeş pamelanın feminizm ile alakalı olan postundaki yanıtından bahsediyorsanız kardeş pamelanın açtığı konu başlığını dikkatlice okuyun. Ve hatta size verdiği son cevabı da okuyun.

Bugün ki tanıma göre feminizm Kesinlikle düşmancadır.
When did Feminism go bad? Thought I would make this post as I’m actually educated on the subject.

Shulamith Firestone. Full name is Shulamith Bath Shumal Ben Ari Firestone (born Feuerstein), daughter of Solomon Feuerstein and a ''Holocaust Survivor'' Kate Weiss. Firestone synthesized Marx and Freud with Feminism in The Dialectic of Sex: The Case for Feminist Revolution (1970). She is the most prominent among the founders of 2nd Wave Feminism.

Needless to say, her philosophy is an abomination of nature, nothing short of Frankenstein. The central argument is that the origin of women’s oppression is not economic or anything else, but biological. Women's role in biological reproduction, pregnancy, childbirth, breastfeeding, and child-rearing. According to Shulamith Firestone, these biological facts have made them dependent on men. Firestone was the first to articulate this argument in a clear, systematic framework.

Firestone’s true liberation for women is a Grey-inspired world in which babies are grown in artificial wombs. Her utopia is the elimination of sex distinction.

I’d pick her as the answer to the question in the title. Imagine rooms full of growing fetuses in pods.

Let's go back a little. Was Feminism always bad? Not really. Long before Marxist Feminism was a thing, and around the time the Enlightenment was happening, it was clear that the Judaic fable of creation is the root of the oppression of women. Women were posterior et inferior. Last and lesser.

Posterior because man (Adam) was created first. Woman (Eve) was created from man and after man. If man was first, and woman was created from him, then she must be secondary and dependent, spiritually and intellectually.

Inferior because Eve was deceived by the serpent and led Adam into disobedience. Women are inferior in intelligence, proven by Eve being deceived by the serpent. Thus, women were considered inferior in intellect, virtue, and will, not just socially, but ontologically (in their very being). Women are the reason men sin. Women are ''bad'', they tempt men. The theme exists and is echoed in various tales, with witches being bad and ugly. Bad and vile stepmom. Women are the origin of the fall of humanity and the face of sin in Christianity and in Islam, rooted in Jewish origins of these programs.

According to the Church and to Islam, women's submission is a divine order from the Jewish God. It was a justification to limit education and agency, to enforce silence on them, and exclude them from the priesthood, the academy, medicinal professions, and pretty much any high-status position. Women being mentally or morally inferior is a Jewish teaching originated from the Adam and Eve tale. Be rid of it if you fell for the programming.

1 Corinthians 11: “Man is the head of woman.”
Ephesians 5: “Wives, submit to your husbands.”

Islam has identical verses. In both so-called religions, women are seen as inferior in intelligence and morals; they should have no rights over their own bodies and lives.

Back to the subject, around the time of the Enlightenment English proto-feminists Jane Anger and Rachel Speght (name may sound Jewish, but she was from Puritan English parents) had a problem with ''posterior et inferior''.

Jane Anger (1589) used satire and criticized the Church, mocked men's and the Church's obsession with women’s bodies and beauty. If woman was created later, she would be the superior and masterwork of the God.

Rachel Speght (1617) produced theological arguments and used Christian scriptures. If Adam was oh so mightier and more intelligent, morally and intellectually superior, he should have just... not be deceived? Right?

Both women stayed inside the Judaic story, it would not be possible to do otherwise at the time, but they were criticizing the pastors and the Church. They lived before Feminism existed as a structured ideology. They are considered proto-feminists; thanks to them, feminism exists.

Virginia Woolf was a late 1st-wave feminist. Her work is fine. A Room of One’s Own was a good read as much as I remember. It is recommended. Sylvia Plath, quote:

She explains it very well. Every time I see clovers, I stop to look for a four-leaf one🍀. One day, I was doing exactly that. Dilly-dallying in a park looking for a four-leaf clover. A few hours later, I saw a young girl's post on social media, how she was catcalled and harassed, stalked by a car because she was alone in a park (like I was the versy same day) and men in the car thought she was a prostitute. They followed her to her home, found out whose home it is, then called her father to ''warn'' him. What other reason can a woman have by being alone in a park other than selling sex, right? Anything women do is to tempt men. Women need to be controlled because they lack intelligence and morals. This is Christian/Muslim mindset.

Mother Lilith is the liberator of women. She is the patron of strong women and a Goddess of women's rights. Lilith represents sexual liberation and sex for pleasure. She is the exaltation of the feminine divine. Lilith also stands for abortion rights and birth control. This is stated in the Temple of Zeus. Countless women do not have access to these rights. Even when abortion is legal and has been legal for 50 years like in Türkiye, muslims will try to stop and shame women.

So no, Feminism pointed out issues, rightfully so. It was a decent thing from multiple accounts. Then Shulamith Firestone happened. Marxist feminism happened.

What about now? Is Feminism bad right now? It is complicated. 3rd wave feminism has a branch that views traditional feminine things as important as traditional masculine things, such as cooking and stitching, or motherhood, and has the idea that women do not have to be manly to be strong. Like the "Lipstick feminism" sub-branch celebrates feminine expression without seeing it as weakness.

The 1st wave was mostly a struggle to be recognized as humans and not just genitals. For the right to inherit, to have say in their life, to have legal rights, to vote, to receive education. 2nd wave created Marxist, socialist, radical, liberal strands. Made it something broader. The 2nd wave was organized and sought to fight, while the 3rd wave is individual with temporary alliances, decentralized. TERF (trans exclusive feminists) are not as crazy as Marxist feminists. However, Marxist and Freudian aspects are not completely erased from the 3rd wave and whatever wave is going on at the moment. There is intersectional feminism, post-structuralist/post-modern feminism, post-colonial feminism, feminism of the new generation, and so on.

Anyway, I don't know how to conclude this. Early Feminism makes sense, Marxist Feminism is inhumane, and the rest is complicated.

Endless respect to our Founding Mother, High Priestess, Lady Maxine. She is and will be an idol to women for generations to come.
Bunu sana ayırıp çevirecektim normalde ama okumayacağını biliyorum uğraşmayacağım. Aynı postta Pammy abla mutlak ataerki ya da anaerki olmaması gerektiğini, dengenin olması gerektiğini saöyledi. Bu postta da anti-feminist değil. Ak partili beyni ykanmış değilse hiçbir kadın antifeminist olamıyor bize daha iyi bir seçenek sunmuyorsunuz, böyle kitabın ortasından fikir belirtiyoruz. Femnizm nereden sonra bozuldu, nerede ne oldu en iyi fikir başlığa gitmen.
The bad side of feminism will end on its own when both genders heal from trauma, stop being triggered so easily, and stop aiming all their hate and frustration onto the other entire gender. A lot of misogynists deliberately provoke women, which instigates feminism further.

Interestingly, feminists are advocating against the media using the phrase "toxic masculinity" because feminists believe masculinity in itself is not toxic. It's the media who says feminists are against masculinity.

People need to understand our Gods, and how They designed us to be. A lot of men simply don't understand that woman aren't supposed to be uneducated and silent all the time, they look to xian beliefs and think that's it. Our Gods highly value education and clear communication, and bonding and unity between the genders.

The only feminist I knew in real life was a happily married homemaker who completed her degree after her children graduated from school, and she cooked and knitted.
Yahudi işidir demiş mi kadın? Evet feminizm aslında şu an için gereksiz, çünkü kadın nefreti ve kadınların üzerindeki toplumsal baskı kalkınca yok olacak. Kadınların HER ZAMAN ikincil rollerde pasif kalmasını isteyenlerdenseniz bu asıl yahudi düşüncesidir(Havva ve Lilith) Tam tersi geleneksel ya da daha pasif bir rol üstlenmek, kendini böyle ifade eden kadının ifadesini engellemek de kadın düşmanı bir harekettir (seçim feminizmi). Ben feminist olarak tanımlamıyorum kendimi dedim daha önce ama yapıştırıldı bir damga gidiyor...

Bunu burada ne kadar söylemem gerekiyor ama feminizm yahudi işi değil. Türkçe forumda açılan başlıkta da özünde centil bir kuruluş olduğu söyleniyor zaten. Özellikle birinci dalga feminizm kadınlara çok şey kattı, feminist değilim dediğim gibi ama bunu reddetmek de aptallık olur.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back