Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

herkese merhaba Toz hakkında

godashurr

New member
Merhaba arkadaşlar uzun süredir maxine nin meditatif pratiklerini yaparım 2016 dan beri şimdi daha çok doğu mistisizmi ile ilgilensem de yine de meditasyon çalışmalarına devam ederdim ama zevism hakkını anlayamadım antik yunan panteonu neden esas alınıyor yani bugün hint panteonuda kullanılabilirdi bir açıklama yapar mısınız?

Merhaba arkadaşlar uzun süredir maxine nin meditatif pratiklerini yaparım 2016 dan beri şimdi daha çok doğu mistisizmi ile ilgilensem de yine de meditasyon çalışmalarına devam ederdim ama zevism hakkını anlayamadım antik yunan panteonu neden esas alınıyor yani bugün hint panteonuda kullanılabilirdi bir açıklama yapar mısınız?
bana da sonne bey aciklamisti, genel bir mitolojiyle ya da bolgeyle alakali değil bu. dogudan kastiniz hinduizm sanirim. hinduizmde zeusa siva deniyor, roma mitolojisinde jupiter denir. eski turklerde tengri, kuzeyde odindir. hepsi ayni kişidir, babamizdir.

Baş Tanrımız asırlar boyunca birçok isimle anılmıştır. Zeusun kullanılmasinin sebebi ise, Zeus'un sembolizmi derinden derindir, ruhsal alegori ve çok katmanlı ezoterik bilgelikle doludur. Adının hem Proto-Avrupa hem de Uzak Doğu gelenekleriyle açık dilsel ve kültürel bağlantıları vardır. İbrahimî geleneklerde bile sıklıkla atıfta bulunulan orijinal "Cennetlerin Babası"dır. Etkisinin enginliği nedeniyle, genellikle sadece "Tanrı" veya "Baba Tanrı" olarak anılmıştır.

Zeus'un gücü genellikle nedensellik, varoluş, yaşam ve eter elementi güçleriyle ilişkilendirilir; evrenin tam merkezindeki bölünme, çoğalma ve yaratmanın ilkel gücü. Ona düzinelerce sıfat atfedilir, her biri onun ilahi otoritesinin ve bütünlüğünün farklı bir yönünü yansıtır. Bu sıfatlar Zeus'un gerçekliğin tüm yönlerini yönettiğini, bir Tanrı olarak bütünlüğünü ve mükemmelliğini vurguladığını gösterir.

Daha detaylı bilgi için siteye göz atabilirsiniz. İşte bunu okumakla başlayın: https://spirituelsatanizm.org/zevistler-yeni-adimiz-zeus-yildirim-gucu-sat-zev/

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back