Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Hayatımı değiştiren strateji

Alexguardra

Member
Aslında başlangıçta tembellik ve erteleme huylarımla mücadele etmek için geliştirdiğim bir felsefeydi fakat aradan geçen 11 ayın ardından yolculuğumu büyük oranda Tanrıların yardımına ve bu felsefeyi kullanmaya borçlu olduğumu belirterek başlamak istiyorum.

Hayatınızı veya kendinizi veya herhangi bir şeyi/durumu olduğundan daha iyi hale getirmek için birşeyleri değiştirmek gerekir ki böykece iyileşmiş olsunlar.

Bu tanımala bir şeye yaklaşıldığında sanki onu iyileştirmek için bir şeyler "yapmak" gerekiyor gibi sezinliyoruz fakat aslında bir şeyler "yapmayarak" da iyileştirmek mümkün ve bu tembeller için çok çok daha iyi bir başlangıç.

Bu bir şeyler yapmayarak kendimi geliştirme fikri aklıma ilk geldiğinde elimde bir sigara vardı 5 yıldır olduğu gibi ettiğim kahvaltının üzerine çayla beraber güzelce tüttürürken bunun yapmamam gereken en bariz kötü "iş" olduğunu düşündüm ve bir an önce tembellik edip bu işi sonsuza dek erteleme kararı aldım. Sigarayı bitirmeyi bile beklemeden hemen söndürdüm ve içimde hissettiğim anlık bir coşkuyla yaptığım bu işi Yüce Tanrımız adına yaptığımı düşünerek ona birdaha sigara içmeyeceğime dair bir söz verdim(bunun daha sonrasında bana çok yardımcı olabileceğini tahmin etmeksizin bir jest olarak bunu yapmıştım fakat verdiğim söz sonucu bu süreçte çok fazla kez yardım aldığımı hissettim).

O zamanlar farkında değildim fakat haritamdaki güçlü neptünü baskılayarak sezgilerimi ve altıncı hislerimi kullanmamı engelleyen yegane şey meğer sigara kullanmakmış. Bu hareketle büyük bir yolculuğun ilk adımını attığımı bilmiyordum.

Daha sonra ekran süremden tutun da video oyunlarına, arkadaş çevremedeki boş insanlarla geçirdiğim vakte, kendi sosyal ve ahlaki davranışlarıma, harcamalarıma, kısacası hayatımın her alanına bu stratejiyi uygulayarak öyle büyük değişim geçirdim ki, eski halim buraya gelse ağzını kapatamaz. Üstelik bunun hiçbirşey "yapmadan" yapmış olmak bazen bana komik bir şakaymış gibi hissettiriyor.

Herkesin farklı bir seviyede olduğunu farkındayım ve belki benim bu sürede vardığım yer bir çoğumuzun başladığı yerden bile geride sayılabilecek temel bir yer bile kabul edilebilir fakat nedense aramızda bu stratejiye ihtiyaç duyabilecekler olduğunu hissediyorum ve paylaşmak istedim.

Herkesin hayatında yapmayı bırakması gereken bir şeyler vardır ve sizden ricam yazıyı okuduğunuzda onlardan bir tanesini seçin ve hemen şimdi yapmayı bırakın, okuduğunuz bu yazının buna neden olmuş olmasını amaçladım, umarım boşuna yazmamışımdır, umarım bir şeyler "yapmayı" şimdi bırakarak bu yazıyı boşuna okumamış olursunuz.

Esenliklerle

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back