Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

[Duyuru] Eros Daemon Ritüeli: 14-20 Kasım 2025

Maelstorm [NG]

Active member
Bu duyuru, Yüksek Rahip Hooded Cobra 666'nın forumlardaki yazısından çevrilmiştir.

Ruhani ailemizin tüm üyelerine esenlikler. Bu, Zepar/Eros Ritüeli'dir. Farklı bir Antik Yunanca formata sahiptir. En iyi şekilde telaffuz etmeye çalışın. Bu, İlahi Daemon Eros/Zepar'a büyük saygı gösteren, derin anlamı olan çok güçlü bir Ritüeldir.

Bundan sonraki Ritüeller, etkilerini artırmak için Tanrılara yönelik güçlü evokasyon sözleri içerecektir. Bunları tamamen doğru telaffuz etmek konusunda ENDİŞELENMEYİN. Bu dizelerin anlamları, Ritüelde Türkçe olarak da yer almaktadır. Ritüel sırasında hayal gücünüzü serbest bırakın ve keyfini çıkarın.

Ritüel bağlantsı: https://zeusuntapinagi.org/erosun-gucu-ritueli

1763167389097.png

Peki neden içinde rünlerin de olduğu Zephyr ritüelini yapmak yerine bu ritüeli yapıyoruz?
Yani aynı tanrı için zaten bir ritüelimiz vardı?

Bir ritüelde Antik Yunanca bulunması, o ritüelin gücünü artırır. Dolayısıyla Eros ritüeliyle beraber Yüksek Rahip, tüm Zevist topluluğumuzu kutsamış oldu. Bu rün içeren ritüellerin daha aşağı olduğu anlamına gelmez lâkin şu an yapıyor olduğunuz Eros ritüelinin gerçekten kelimelerin ötesinde bir güce ve işleve sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Diğer sorunuza gelecek olursak, Satya ve Baalzevulon hususunda olduğu gibi, tek bir Tanrı birden fazla açıya sahip olabilir, bir açıyı birden fazla Tanrı paylaşabilir, bir Tanrı farklı bağlamlarda farklı adlarla bulunabilir ya da buna benzer daha kompleks bir yapı mevcut olabilir.

Zepar ve Eros ritüelleri, yapıldıkları taktirde farklı enerjilerle bağlantı kuracaktır ve çalışma şekilleri de farklı olacaktır. Eros ritüelinin temel amacı, ruhun birleşimini sağlamaktır. Ritüeli belirtilen süreç boyunca gerçekleştirdikten sonra, hem bu süreç içerisinde hem de daha uzun vadeli bir dönemde, bu birleşim durumuna dair daha fazla şeyi kavramış olacaksınız.

Eros ve Zephyrus hakkında daha fazla bilgi için SG Karnonnos'un bu yazısını okuyabilirsiniz:

Zephyrus'un yönettiklerini ise aşağıdaki ritüel konusundaki ilgili bölümden daha detaylı şekilde öğrenebilirsiniz:

Tüm bu hususlar hakkında daha fazla açıklama ve detaylandırma, doğru vakit geldikçe paylaşılacaktır.

Bir ritüelde Antik Yunanca bulunması, o ritüelin gücünü artırır. Dolayısıyla Eros ritüeliyle beraber Yüksek Rahip, tüm Zevist topluluğumuzu kutsamış oldu. Bu rün içeren ritüellerin daha aşağı olduğu anlamına gelmez lâkin şu an yapıyor olduğunuz Eros ritüelinin gerçekten kelimelerin ötesinde bir güce ve işleve sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Diğer sorunuza gelecek olursak, Satya ve Baalzevulon hususunda olduğu gibi, tek bir Tanrı birden fazla açıya sahip olabilir, bir açıyı birden fazla Tanrı paylaşabilir, bir Tanrı farklı bağlamlarda farklı adlarla bulunabilir ya da buna benzer daha kompleks bir yapı mevcut olabilir.

Zepar ve Eros ritüelleri, yapıldıkları taktirde farklı enerjilerle bağlantı kuracaktır ve çalışma şekilleri de farklı olacaktır. Eros ritüelinin temel amacı, ruhun birleşimini sağlamaktır. Ritüeli belirtilen süreç boyunca gerçekleştirdikten sonra, hem bu süreç içerisinde hem de daha uzun vadeli bir dönemde, bu birleşim durumuna dair daha fazla şeyi kavramış olacaksınız.

Eros ve Zephyrus hakkında daha fazla bilgi için SG Karnonnos'un bu yazısını okuyabilirsiniz:

Zephyrus'un yönettiklerini ise aşağıdaki ritüel konusundaki ilgili bölümden daha detaylı şekilde öğrenebilirsiniz:

Tüm bu hususlar hakkında daha fazla açıklama ve detaylandırma, doğru vakit geldikçe paylaşılacaktır.
Benim için epey öğretici bır cevap oldu teşekkürler,
Burada "ruhun birleşiminden" kasıt feminen ve maskülen tarafların bir uyum içinde olması gibi bir şey mi yoksa insanın odağını tek bir şey üzerinde yoğunlaştırabilmesi gibi bir şey mi?Veya başka bir şey mi?

Bu ritüelde deneyimlerim kadarıyla kişinin içsel çatışmalarına kimlik çatışmalarına ve psikolojik negatif karmaları kırmada da olağanüstü etkiler sağlıyor. İlk ritüelini yaptığımda pozitif anlamda ritüelin etkisi altından çıkmam uzun sürdü. Ritüel bitince bunu sizden saklayamayacağım ama sanki içimdeki birikmiş duygular birer birer dökülmeye başladı. Çok duygulandım. Büyüleyici dilinden veya Tanrımızın ne kadar ilahi oluşundan etkilendim bilmiyorum ama ağladığımda kendimi daha çok rahatlamış hissettim. Kalbimde derinden bir sıcaklık hissettim.
Hala daha ritüel biterken içimdeki birikmiş duygular dışa vurmaya gelir. Kelimelere dökemeyeceğim etkiler...

Sen ki hem Tanrıları hem de insanları eğen altın yayı yönetensin,
Sen ki okları bilge Athena’nın bile kalbini delip geçensin,
Ortaya çık, ateş ve rüyanın iç içe geçtiği Daemon.

Ritüelin etkileri karanlığa ışık vuran muazzam bir boyutta, hala hiç deneyimlemeyen dostum varsa tarihleri geçmeden mutlaka deneyimlesin, Eros'un elini omzunuzda hissedeceksiniz, içerdeki ışığı dışarıya çıkaracaksınız. Bu ritüelde emeği geçen Yüksek Rahibimiz Hooded Cobra'ya, NG Maelstorm'a ve sayamadığım tüm Zevist dostlara, Tanrılar'ın, Eros'un yüksek iradesine sonsuz minnetle yaklaşıyorum. Şeref ve güç ebediyen Zeus'a, Eros'a ve Tüm Tanrı(ça)larımıza atfolsun!

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back