Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

Dini mekânları ziyaret etmek ile ilgili

Farion

New member
Yeni şehirlere gittiğim zamanlarda tarihi dini mekanlar çok fazla karşıma çıkıyor. Camiler o kadar ilgimi çekmese de Kiliseler bizim dinimizin mimarisinden çalıntı olduğu için özellikle ilgimi çekiyorlar dürüst olmak gerekirse. Her ne kadar düşman dininin tasvirleri olsa da bunları icra edenler centil insanlardı öyle değil mi? Acaba bu mekanları ziyaret etmek sakıncalı mı? Elbette çok fazla negative enerji içerdiklerinden korunmaya önem verifies gerektiğini biliyorum ama asıl ziyaret amacım ordaki insanların icra ettikleri sanatı görmek. Fakat Tanrılar bunu nasıl karşılar, saygısızlık olarak mı görürler bilemiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz

Yeni şehirlere gittiğim zamanlarda tarihi dini mekanlar çok fazla karşıma çıkıyor. Camiler o kadar ilgimi çekmese de Kiliseler bizim dinimizin mimarisinden çalıntı olduğu için özellikle ilgimi çekiyorlar dürüst olmak gerekirse. Her ne kadar düşman dininin tasvirleri olsa da bunları icra edenler centil insanlardı öyle değil mi? Acaba bu mekanları ziyaret etmek sakıncalı mı? Elbette çok fazla negative enerji içerdiklerinden korunmaya önem verifies gerektiğini biliyorum ama asıl ziyaret amacım ordaki insanların icra ettikleri sanatı görmek. Fakat Tanrılar bunu nasıl karşılar, saygısızlık olarak mı görürler bilemiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz

Hayır, bunda sorun yoktur. Örnek vermek gerekirse, Ayasofya'nın mimarları, Pagan öğretmenler tarafından pagan müfredatla birlikte İskenderiye Okulu'nda okumuşlardır, bu yüzden mimaride pagan etkisi bulunduğunu okumuştum. Örnek olarak 500 yıl önce inşa edilen Pantheon'a bakabilirsiniz. Benzer kubbeli yapı burada da bulunur.

Onun harici, Gotik mimari de evet, dönemin aydın paganlarının eseridir.

Mimariye ve sanata ilgi duymanızda sorun yoktur. Herr Hitler de, kilise mimarilerine ilgi beslese de, sıkı bir Zevist idi. Kilise'nin genel etkisi ve sanatçıları fonlaması nedeniyle, dönemin pek çok tarihi eseri genel olarak katedrallerde kalmış durumda. En azından bir vatandaşın görebildiği, genelde katedraller oluyor.

kişisel deneyimimi anlatmak gerekirse ben arkadaşlarımla estetik merakla içerisi nasıl diye girmiştim ve o sırada papa da bir şeyler okuyordu ve gerçekyen orda maks 2 3dakika kalmışızsır ama her ne okuyorduysa duyduğum andan itibarwn baş ağrısı yaptı bende ve o günün devamında da rahatsız hissetmiştim

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back