Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Dikkatli Olmalıyız

AlterOne

Active member
Esenlikler,

Bu gönderiyi herhangi kötü amaçlı yazmıyorum. Olabildiğince kelimelerime dikkat etmek istiyorum.

Sevgili ailem, bugün bir haber okudum. Kanım dondu.

Eğer direkt böyle yazmamda kusur varsa yöneticiler düzenlesinler lütfen.

Haberde şunu gördüm, kavga eden gençler var ve gençlerden birisi neden küfür ettiklerini sormuş diğerlerine. Sonrasında ise soru soran genci burada açıklayamayacağım şekilde katletmişler.

Bu türden vahşet içeren haberlere tanıklık ediyoruz son zamanlarda. Örnek olarak yukarıdaki haber. Daha da kötüsü saldırganların 3 tanesi hapis cezası alırken, 3 tanesi serbest bırakılmış.

Güzel hayaller kurarken karşınıza vahşi bir insan çıktığını düşünün… O hayatını kaybeden kişilere empati yapın.

Bu saldırganlar her yerdeler artık. Bir kısmı zaten direkt hukuksal yanlış süreçlerden besleniyor. Biraz yatıp çıkarım diyorlardır eminim.

Lütfen şu kötü dönemlerde korumamıza dikkat edelim. Tanrılar elbette bizi koruyorlardır. Ancak bu hayat bizim ve bizim sorumluluğumuzda. Hatta Tanrılarımızın ritüellerini de yapabiliriz.

Daha vakalar yazdım fakat sildim. Özellikle kadın üyeler zaten eminim çok iyi biliyorlardır bazı vakaları. Şahsen midem kaldırmadığı için yazmamak istedim.

Toplumumuzun, insanlığımızın daha iyi günlere gitmesi dileğiyle.

Esenlikler,

Bu gönderiyi herhangi kötü amaçlı yazmıyorum. Olabildiğince kelimelerime dikkat etmek istiyorum.

Haberde şunu gördüm, kavga eden gençler var ve gençlerden birisi neden küfür ettiklerini sormuş diğerlerine. Sonrasında ise soru soran genci burada açıklayamayacağım şekilde katletmişler.

Bu türden vahşet içeren haberlere tanıklık ediyoruz son zamanlarda. Örnek olarak yukarıdaki haber. Daha da kötüsü saldırganların 3 tanesi hapis cezası alırken, 3 tanesi serbest bırakılmış.

Güzel hayaller kurarken karşınıza vahşi bir insan çıktığını düşünün… O hayatını kaybeden kişilere empati yapın.

Bu saldırganlar her yerdeler artık. Bir kısmı zaten direkt hukuksal yanlış süreçlerden besleniyor. Biraz yatıp çıkarım diyorlardır eminim.

Lütfen şu kötü dönemlerde korumamıza dikkat edelim. Tanrılar elbette bizi koruyorlardır. Ancak bu hayat bizim ve bizim sorumluluğumuzda. Hatta Tanrılarımızın ritüellerini de yapabiliriz.

Daha vakalar yazdım fakat sildim. Özellikle kadın üyeler zaten eminim çok iyi biliyorlardır bazı vakaları. Şahsen midem kaldırmadığı için yazmamak istedim.

Özelikle akranlarımda ve kendi alt nesillerimde fazlasıyla şiddet, vahşet ve görgüsüzlük görüyorum.

Bunun sebebinin televizyon da yayınlanan mafyavari dizilerin, toplumun içinde Küfür etmenin ve Kavga etmenin yüceltilmesinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Hayır. Bu bozulmuş toplum dinamikleri ve yapısından ötürü kaynaklanıyor. Bu tür sorunları Türk toplumunda neredeyse her karede görmek mümkün hale geldi günümüzde. Ülkemizdeki olan şeyleri herhangi farklı ülke üzerinde simüle etmek durumu açıklıyor.

Esenlikler,

Son zamanlar değil ki, çook uzun zamandır böyle ve dünya çok kötü bir hale gidiyor.

Kuru ekmeğe talim günde 16 saat yurdu demir ağlarla döşemeye göndererek, madenlere indirerek ya da bilemedin taş ocağında geçen yy’dan kalma yöntemlerle taş kırdırarak bu sorun kolayca ve diğer her vatandaşa fayda sağlayarak çözülebilir. Siyasetçilere, protesto yapan gençlere ve gazetecilere yer açmak için bunları salmayı bıraksalar da ilk adım için yeter.

Hayır. Bu bozulmuş toplum dinamikleri ve yapısından ötürü kaynaklanıyor. Bu tür sorunları Türk toplumunda neredeyse her karede görmek mümkün hale geldi günümüzde. Ülkemizdeki olan şeyleri herhangi farklı ülke üzerinde simüle etmek durumu açıklıyor.
Nasıl hayır ? Bu ülkedeki insanları uyutmanın, proglamlamanın ve uyandırmanın yolu televizyondur. Diğer bir etkenlerse mevcut kötü ekonomik, liyakatsizlik, geri kafalılık, hala da ortadan kalkamamış olan islam. Tabi bunların kökeni hükümet ama sinirlenmek istemediğim için o topa girmiyorum.

Nasıl hayır ? Bu ülkedeki insanları uyutmanın, proglamlamanın ve uyandırmanın yolu televizyondur. Diğer bir etkenlerse mevcut kötü ekonomik, liyakatsizlik, geri kafalılık, hala da ortadan kalkamamış olan islam. Tabi bunların kökeni hükümet ama sinirlenmek istemediğim için o topa girmiyorum.

Hayır. İnsanlar aidiyet eksikliği hissediyorlar ve henüz birey olmayı bilmiyorlar. Kolektif biçimdeki halkın yanı sıra birey olmaktan bahsediyorum. Bunların yanı sıra cahillik gibi önemli etkenler ve Türk toplumunda şahsen saçma bulduğum tabular yüzünden oluyor. Yoksa aynı şekilde TV’yi eleştiren teenage kesim de Twitch gibi platformlarda uyutuluyorlar.

Zeka olarak düşük ortalamaya sahip bir toplumda yaşıyoruz. Ve inanın bana kimse bir film veya dizi izlediği için gidip insan öldürmeye falan kalkmaz normal şartlarda. İnsanın içindeki şeyleri ortaya çıkarmasıyla alakalı. Bu mantık yoksa sırf şarkıda sözü geçiyor diye özenip uyuşturucuya başlamakla aynı şey. Hükümete laf atıyorsunuz ama hükümetten farkınız kalmıyor burada.

Çocukluktan itibaren militarist bir toplum içinde yaşayıp yetersiz kültür ve yoğun yanlış tabuların içinde büyümenin sonuçları bu olanlar. Devlette devlet, asker de asker, vatan millet sakarya, kurtlar vadisi, derin devlet. Ha pardon kundura ayakkabı ve elde tesbih eklemeyi unuttum. Hırt sorunuyla sentezlenince bok gibi sosyoloji.

Hayır. İnsanlar aidiyet eksikliği hissediyorlar ve henüz birey olmayı bilmiyorlar. Kolektif biçimdeki halkın yanı sıra birey olmaktan bahsediyorum. Bunların yanı sıra cahillik gibi önemli etkenler ve Türk toplumunda şahsen saçma bulduğum tabular yüzünden oluyor. Yoksa aynı şekilde TV’yi eleştiren teenage kesim de Twitch gibi platformlarda uyutuluyorlar.

Zeka olarak düşük ortalamaya sahip bir toplumda yaşıyoruz. Ve inanın bana kimse bir film veya dizi izlediği için gidip insan öldürmeye falan kalkmaz normal şartlarda. İnsanın içindeki şeyleri ortaya çıkarmasıyla alakalı. Bu mantık yoksa sırf şarkıda sözü geçiyor diye özenip uyuşturucuya başlamakla aynı şey. Hükümete laf atıyorsunuz ama hükümetten farkınız kalmıyor burada.

Çocukluktan itibaren militarist bir toplum içinde yaşayıp yetersiz kültür ve yoğun yanlış tabuların içinde büyümenin sonuçları bu olanlar. Devlette devlet, asker de asker, vatan millet sakarya, kurtlar vadisi, derin devlet. Ha pardon kundura ayakkabı ve elde tesbih eklemeyi unuttum. Hırt sorunuyla sentezlenince bok gibi sosyoloji.
Hmmm aslında evet neslim çok saman alevi gibi.

Hükümetten farkım kalmayan kısım nedir ?

O kesmi hep zorbalamış ve hör görmüşümdür.

Özellikle kadın üyeler zaten eminim çok iyi biliyorlardır bazı vakaları. Şahsen midem kaldırmadığı için yazmamak istedim.
Bu olaylar yüzünden paranoyak olmamak elde değil. Biber gazı ve şok cihazı olmadan dışarıya çıkmamak lazım. Lütfen yanınızdan eksik etmeyin.

Ben asla dışarıda rahat dolaşamıyorum bahsettiğiniz sebeplerden ötürü. Kış ne kadar güzeldi, kapüşon ile güvende hissediyordum azıcık da olsa.

Zeus Baba tüm Zevistleri korusun...

Kuru ekmeğe talim günde 16 saat yurdu demir ağlarla döşemeye göndererek, madenlere indirerek ya da bilemedin taş ocağında geçen yy’dan kalma yöntemlerle taş kırdırarak bu sorun kolayca ve diğer her vatandaşa fayda sağlayarak çözülebilir. Siyasetçilere, protesto yapan gençlere ve gazetecilere yer açmak için bunları salmayı bıraksalar da ilk adım için yeter.
Haklısınız herif cezaevine girip çıkınca, bir görseniz hal ve hareketleri başımıza alikıran başkesen oluyor, cezaevi demek insanı caydırır bunları iyice kabadayı yapıyor, cezaevine giren çıkan herkes mafya oluyor, cezaevinden bir resimler atıyorlar, padişah gibi taht yapmışlar ranzaları, dediğiniz gibi verecen kazma küreği taş ocağında çalışacak, kömür madeninde bak ozaman tahliye olunca nasılda kuzu olurlar, önemli olan ibret almak TANRI beni görüyor bu yaptığım yanlış demek, ben bu yanlışı yaparsam insanlığa doğaya Tanrı/çalara yanlış yaparım bunu göze alamam demek, vicdanen rahatsız olmak insanlara bu bilinç verilmeli, ben boya yaparken duvarda böcek görsem öldürmüyorum, niye kendimden güçsüz bir varlığı öldürmek zalimliktir

Geri ve yobaz ülkelerin durumu bu maalesef, devlet gerekeni yapmıyor ve sokaklarda kuduzlaşmış hayvanlar cirit atıyor. (Hayvanları aşağlamak istemiyorum sadece kuduz olan kesim için böyle tabir kullanmak istedim)

Bu gün durduk yere biri beni sinirlendirdi yolda giderken oysa ben bir şey yapmadım hatta bu "insana" bir şey bile yapmadığım takdirde bana ailesine seslendiği gibi seslendi, o sırada sinirlenmedim ama eve geldikten sonra öfkelendim baya. Böyleleri bu cesareti nereden alıyor insan düşünmeden edemiyor.

Benim yaşadığım ülkeninde sizin ülkenizden geri kalır yanı yok.
Ben genelde ne sosyal medya ne haberler nede bu tür haberler izliyorum uzun zamandır, insanı negatif yönde etkiliyor. Eskidende böyle şeyler vardı ama şu an fazla ekranlara çıkıyor gibi, insan ailesinde doğru dürüst terbiye görmüyorsa, ailesi çevresi kötüyse ve kendide oldukca cahilse çok çabuk etki altına giriyor.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back