Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

Büyük İskender Hakkında

Renée Vera

New member
Kendisinin öfke problemleri varmış gibi lanse ediliyor, düşmanın iftiraları mı bunlar?

İskender'in zamanında hayatını kurtaran Cleitus'u sarhoşken bir öfke patlaması geçirip öldürdüğü, sonra da derin bir pişmanlık durup intihar etmeyi denediği ancak askerleri tarafından engellendiği söyleniyor.

Bu hikayenin gerçekte nasıl olduğunu merak ediyorum. Yine bir Zevist olan ve şu anda da bir Tanrı olan Aristoteles'ten eğitim almış ve yine Zevist olan birisinin öfke patlamasıyla böyle bir şey yapacağını hiç zannetmiyorum. Ki kendisi düzenli olarak Tanrılar ile iletişim kuran birisiydi.

Bir diğer sorum da 1. Ptolemy'nin Zevist olup olmadığı. Kendisi İskender'in bedenini korudu ve Memphis'te büyük bir törenle gömdü. Ayrıca Alexandria'ya ve İskender'in mirasına sahip çıktı, Mısır'ı Hellenistik medeniyetin kalesi haline getirdi.

Fakat kafamı kurcalayan kendisinin İskender'in ailesine karşı sadık olmaması.
Ayrıca bir Zevist olan, hanedan destekçisi ve meşru kralın Argead hanedanından birisi olması gerektiğini savunan Eumenes'in aleyhine savaştı ve dolaylı yoldan ölmesine sebep oldu. Roxana'ya da siyasi ya da askeri bir destek vermedi.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back