Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Askeriye

Arkadaşlar Esenlikler, Artık okulumun bitimine sayılı günler kaldı ve askeriye için yaşımı hemen hemen dolduruyorum sayılır.

Henüz birkaç senemin olmasına rağmen bu konuyu merakımdan dolayı açıyorum. Askerlik konusunda uzatmayı düşünmüyorum yaşımı doldurduğum zaman gibi gidip aradan çıkmasını istiyorum. Askeriye hakkında bir bilgim yok sadece Türk dizilerinden izlediğim kadar hemen hemen ne olduğunu tahmin edebiliyorum. Bilgisizliğimden kaynaklı olarak, meditasyonlarıma nasıl devam edeceğim hakkında şüphelerim var. Öyle bir vakit bulabilicekmiyim bilmiyorum. Nasıl devam ettireceğim? Askeriye nasıl bir yer?

Yorumlarınız benim için çok önemli.

Arkadaşlar Esenlikler, Artık okulumun bitimine sayılı günler kaldı ve askeriye için yaşımı hemen hemen dolduruyorum sayılır.

Henüz birkaç senemin olmasına rağmen bu konuyu merakımdan dolayı açıyorum. Askerlik konusunda uzatmayı düşünmüyorum yaşımı doldurduğum zaman gibi gidip aradan çıkmasını istiyorum. Askeriye hakkında bir bilgim yok sadece Türk dizilerinden izlediğim kadar hemen hemen ne olduğunu tahmin edebiliyorum. Bilgisizliğimden kaynaklı olarak, meditasyonlarıma nasıl devam edeceğim hakkında şüphelerim var. Öyle bir vakit bulabilicekmiyim bilmiyorum. Nasıl devam ettireceğim? Askeriye nasıl bir yer?

diziler mi?

askerliği bana sor
Pilav pişirdim yavan
üstüne doğradım soğan
Yatağına uzanmış ta uyan askerim uyan.

mendilimde gül oya
gülmedim doya doya
asker yolu beklerim günleri saya saya

eygidi askerlik yıllar yılı oldu biteli ozaman doğan çocuğun bile askerliği çoktan bitti,
ben 18 ay askerlik yaptım şimdiki askerlik çocuk oyuncağı, tasalanma ordaki askerlik biterde, ya sonraki askerlik bitermi ?

Ah evet. Orası fazlasıyla sıkı bir yer. Mutfak gibi özelikle sıcak part gibi. Benim etraftan duyduğum kadarıyla komutan anana küfretse bile "emredersiniz komutanım" diyebiliyormuşsunuz sadece. Orası tamamen emir komuta zincirinin var olduğu ve birey yerine robot gibi verilen emirleri yerine getirmeniz gereken bir yer. Yani özgür iradeniz tamamen kısıtlanıyor. Ama bir vatanda böyle korunabiliyor. Tabi bu durum hükümet kimin elinde olduğuna göre değişebiliyor. Kısacası gidip görmeniz lazım.

Sadece birkaç ay meditasyon yapmayabilirsiniz ama oradan kurtulduğunuz zaman hayatınızda iradenizin kimsenin yetkisi altında olmadan kullanabilmenin mutluğu ile meditasyon ve ruhani çalışmalarınıza devam edebileceksiniz.

askerliği bana sor
Pilav pişirdim yavan
üstüne doğradım soğan
Yatağına uzanmış ta uyan askerim uyan.

mendilimde gül oya
gülmedim doya doya
asker yolu beklerim günleri saya saya

eygidi askerlik yıllar yılı oldu biteli ozaman doğan çocuğun bile askerliği çoktan bitti,
ben 18 ay askerlik yaptım şimdiki askerlik çocuk oyuncağı, tasalanma ordaki askerlik biterde, ya sonraki askerlik bitermi ?
Abi sende maziye gittin geldin

Ah evet. Orası fazlasıyla sıkı bir yer. Mutfak gibi özelikle sıcak part gibi. Benim etraftan duyduğum kadarıyla komutan anana küfretse bile "emredersiniz komutanım" diyebiliyormuşsunuz sadece. Orası tamamen emir komuta zincirinin var olduğu ve birey yerine robot gibi verilen emirleri yerine getirmeniz gereken bir yer. Yani özgür iradeniz tamamen kısıtlanıyor. Ama bir vatanda böyle korunabiliyor. Tabi bu durum hükümet kimin elinde olduğuna göre değişebiliyor. Kısacası gidip görmeniz lazım.

Sadece birkaç ay meditasyon yapmayabilirsiniz ama oradan kurtulduğunuz zaman hayatınızda iradenizin kimsenin yetkisi altında olmadan kullanabilmenin mutluğu ile meditasyon ve ruhani çalışmalarınıza devam edebileceksiniz.
Çok sağolun hocam, aydınlatıcı bir yazı olmuş. Elimden geleni yapmaya çalışacağım. Zaten hayli hayli vaktim olacak o zamana kadar belki bir çaresini bulabilirim.

Tamamen askerliği nerede yaptığınıza göre değişir bu durum. Maalesef şans işi diyebilirim.

Denk geleceğiniz insanlar askeriyedeki deneyimlerinizi tamamen değiştiriyor. Aşırı keyifli ve unutamayacağınız bir deneyim de yaşayabilirsiniz, her saniyesinden nefret edeceğiniz bir deneyim de yaşayabilirsiniz.

Askeriye özünde insanların yansıttığı gibi kötü ve korkulması gereken bir şey değil. Günümüzde hiç değil. Eskiden olsa bu korkuyu ve endişeyi anlardım fakat günümüzde bu biraz saçma kaçıyor.

Daha düzgün ve sizi negatif yönde etkilemeyecek bir askeriye deneyimi yaşamak için Tanrı/ça'lardan yardım alabilirsiniz. Meditasyon yapacak fırsatı da bulabilirsiniz, askere gittim artık meditasyon
yapamayacağım diye düşünüp kendinizi strese sokmayın.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back