Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

[Çeviri] Tanrılar Her Zaman Buradadır: Emin Olun

Elite

Well-known member
Bu vaaz, Yüksek Rahip Hooded Cobra'nın forumlardaki vaazından çevrilmiştir.

İnsan olarak zorluklarla karşılaştığımızda ya da bazı şeyler “istediğimiz gibi” gitmediğinde (her insan her şeyin “istediği gibi” gitmesini ister), bu duygusal olarak bizi üzen bir şey olabilir. Çoğu zaman anlayış eksikliğinin tetiklediği bu duygusal üzüntü sırasında, kendimizi kötü ve üzgün hissetme eğiliminde oluruz.

Bu durum ortaya çıktığında, özellikle de kişinin Tanrıları yeni tanıdığı ya da hayatını veya hayatın özünü henüz yeterince anlamadığı durumlarda, bazı soruların kafasında belirmesi hayatın bir olgusudur. Bu kesinlikle normaldir ve herkesin başına gelecektir. Bu durum bazen bazı sürtüşmelere yol açabilir; örneğin birisi Tanrıların nerede olduğunu, bazı şeylere nasıl “izin verdiklerini” vb. şeyleri sorabilir.

Yukarıda bahsedilenler, hayat ya da kendimiz hakkında her şeyi bilmediğimiz ve hayatın olumsuzluklarını kabul etmediğimiz zamanlar olduğu için gerçekleşir. Ancak bu daha sonra Tanrılara yönelir ve kişi bilmeden bir Zevist gibi değil de bir Hıristiyan gibi davranmaya başlar. Bir Zevist'in kendisinin ve yaşamın farkına varması ve yaşamın olumlu ve olumsuz yanlarıyla birlikte geldiğini anlaması gerekir. Düşman bağlamında onun “mutlak kudret sahibi” olduğu yalanını söylerler ve ‘Tanrılarının’ arabalarının anahtarlarını nereye koyduklarına kadar kontrol ettiğine inanırlar - bu yüzden hayatta kayboldukları anda “Tanrılarını” ya da kim bilir neyi suçlamaya başlarlar.

Öte yandan bir Zevist olarak kişi nerede olduğunu, yaşamda pozitif ve negatif karma olduğunu, her birimizin kendi yolunda yürümesi ve evrimleşmesi gerektiğini ve bu sürecin aslında yaşamın normal bir parçası olduğunu bilir. Karşılıklı etkileşim hâlinde olan negatif ve pozitif güçler vardır ve Tanrıların bilgeliği, yönlendirmeleri ve korumasıyla kendimizi geliştirmeliyiz, böylece bunu verimli bir şekilde yönetmeyi öğreniriz. Bu yönetilmeye başlandığında, daha güçlü hâle geldiğimizi söyleyebiliriz. Bu aynı zamanda içsel ve dışsal yaşamı da kapsar.

Birisi aslında zorluk yaşadığında Tanrılarla "kopmamalı"dır, bir başka deyişle; şüphe, kuşku, olumsuzluk ve çocuksuluğun araya girmesine izin verip mesafe yaratmamalı, tam aksine onlara daha yakın durmalı ve nasıl gelişebileceğimize bakmaya çalışmalıyız.

Hayatta işler iyi gittiğinde, yine aynı şekilde Tanrılara yakın durmalı ve kötülük beklentisiyle değil, yaşamın birincil nedeni - evrimleşmek aynı kaldığı için evrimleşmeyi ve ilerlemeyi öğrenmeliyiz.

Kişinin kalbi bunaldığında: bu günlerin, duygusal değişimlerin ya da biz insanlar ne yaparsak yapalım, bu yaşananların Tanrıların farkında olduğu bir şey olduğunu (bu yüzden Tanrılardır) ve Kendilerinin istikrarlı olduklarını hatırlamalılardır. Kişi Tanrılara veya diğer Zevistlere karşı büyük veya trajik bir şey yapmadığı sürece hâlâ yol üzerindedir ve buradaki tek durum, geçici (ve Tanrılar tarafından iyi anlaşılan) kafa karışıklığına neden olmak için önlerinden daimi olmayan sislerin kalkmış olmasıdır. Bu kafa karışıklığı takip etmemiz gereken bir şey değildir, kararlılığımızda güçlü kalmalı ve bir şeyler "bizim yolumuzda" gitmediği için her seferinde geri dönmemeli ve Tanrıları sorgulamamalıyız.

Kişi Tanrılara çok yakın olduğunda, yukarıdakileri anlayacak ve yaşamın kendisini de anlayacak, bu da zamanla bu korkuları ortadan kaldıracaktır. Tanrılar kendilerine yakın olan insanlarla birliktedir, sürekli ve sarsılmaz bir şekilde varlıklarından onları esirgemezler. Meditasyon ve ruhaniyet sizi bu konuda bağlı tutar ve yaşamda meydana gelebilecek bir dizi sonsuz hatadan kaçınmanıza yardımcı olur. Yeterince meditasyon yaptığınızda, çoğu durumda hiçbir zaman gerçekten çok geç olmadığını, ancak Tanrılar tarafından tercih edilip hoş karşılanan güçlü bir kişilik olmak için zamana akıllıca yatırım yapılması gerektiğini de anlarsınız.

Ne kadar çok öğrenirseniz, Tanrılara yukarıdaki şekilde o kadar "az" “ihtiyaç” duyacak ve onların daha fazla İnisiyesi ve öğrencisi olacak, sorunlardan etkilenmeden ve beklentilerinize uygun bir şey olmadığında inancınızı yitirmeden sorunlara etkin bir şekilde liderlik edeceksiniz. Tüm bunlardaki daha büyük planı anlayacaksınız. Bu bir ruhu özgür kılar.

Bu nedenle, Tanrılarla ve onların varlığıyla temas kurmuş ya da Tanrılar ya da varlıkları tarafından doğrulanmış olan herkese bunu asla “unutmamalarını” ve unutulmasına izin vermemelerini/bunu bırakmamalarını tavsiye ediyorum, çünkü unutkanlık başlı başına büyük bir sorundur. Unuttuğumuz zaman, Tanrıların bize hayatın olumsuz darbelerini azalttığı, bizi doğrudan kurtardığı ya da devam etmemiz için bize bilgi ve içsel kararlılık sağladığı yüzlerce zamanı unutabiliriz. Ve işlerin beklendiği gibi gitmediği bu tekil zamana ya da hayatımızın bu dönemine yanlışlıkla takılıp kalabiliriz. Bu atlanmalı ve Tanrılarla ve onların Dünya üzerindeki Topluluklarıyla olan bağlantıda emin olunmalı, bu konuda evrimleşmeye ve yaşamın kendisini anlamaya devam edilmelidir. Bu atlanmalı ve kişi Tanrılarla bağlantısında ve onların Dünya üzerindeki Topluluklarıyla olan bağlantısında emin olmalı, ve bu konuda evrimleşmeye ve yaşamın kendisini anlamaya devam etmelidir.

-Yüksek Rahip Hooded Cobra 666

Bu öyle sinsi bir şey ki, psişik açıklığını yükseltip hayatın olumluluk ve olumsuzluktan oluşan dengesini kavradığında bile, bu sefer "Tamam, denge var ama bir seferlik bu dengenin dışında tutulsaydım, bir seferlik bana ayrıcalık tanınıp elimden tutulsaydı ne olurdu?" şeklinde bir serzenişe evrilip kişiyi güçten düşürebiliyor. Bunun çaresi de daha fazla psişik açıklık elbette. Tanrılar anlayışımızı artırsın, gözümüzü açsın ve hep açık tutsun diyelim.

Meditasyon süresi en fazla ne kadar olmalı, mesala bazı arkadaşlar sabah meditasyonunu 4 dk ya iner zamanla diyorlar, yani iyice rutine oturunca bu nasıl olacakki aura temizleme olumlama aura koruma olumlama çakra temel meditasyon tam yogik nefes egzersizi, en az yarım saat akşam da aynı şekilde, bunun yanında yapamıyorum mesala hatha yoga kundalini yoga bunları tam teşekküllü yapmak gerçekten çok zaman alır, kim bunları yapabilir, bizimki a.t a.k boşluk temel meditasyon çakra vs bunlar rutine oturunca nasıl 4 dkya iniyor anlamıyorum,

Meditasyon süresi en fazla ne kadar olmalı, mesala bazı arkadaşlar sabah meditasyonunu 4 dk ya iner zamanla diyorlar, yani iyice rutine oturunca bu nasıl olacakki aura temizleme olumlama aura koruma olumlama çakra temel meditasyon tam yogik nefes egzersizi, en az yarım saat akşam da aynı şekilde, bunun yanında yapamıyorum mesala hatha yoga kundalini yoga bunları tam teşekküllü yapmak gerçekten çok zaman alır, kim bunları yapabilir, bizimki a.t a.k boşluk temel meditasyon çakra vs bunlar rutine oturunca nasıl 4 dkya iniyor anlamıyorum,
Süre tutulmamalıdır. Durmamız gereken yeri ruhumuz bize söyler. Meditasyon esnasında yalnızca meditasyon düşünülmelidir. Süre tutmak olayı gym mantığına taşır ve meditasyondan alınacak verimi oldukça düşürür.

Süre tutulmamalıdır. Durmamız gereken yeri ruhumuz bize söyler. Meditasyon esnasında yalnızca meditasyon düşünülmelidir. Süre tutmak olayı gym mantığına taşır ve meditasyondan alınacak verimi oldukça düşürür.
Evet öyle oluyor 2 dk boşluk yazıyor mesala neden süreyi oraya koymuşlar peki, bu her yerde yazıyor, birde olumlama 9 defa yapıyorum sürekli, meditasyon yapıyorum ama aklım başka yerde, meditasyonunu böyle severek yapmak istiyorum, hep bir standart koymuşlar, aslında meditasyon kelimelerle anlatılacak birşey değil bence kişinin ruhuyla bir olma hali

Evet öyle oluyor 2 dk boşluk yazıyor mesala neden süreyi oraya koymuşlar peki, bu her yerde yazıyor, birde olumlama 9 defa yapıyorum sürekli, meditasyon yapıyorum ama aklım başka yerde, meditasyonunu böyle severek yapmak istiyorum, hep bir standart koymuşlar, aslında meditasyon kelimelerle anlatılacak birşey değil bence kişinin ruhuyla bir olma hali
Bu tür sınırlar koyulması boşuna değildir muhtemelen yeni başlayanların en azından alışması ve yönergesiz kalmaması içindir. İlerledikçe bunun bir önemi ve gereği kalmaz önemli olan yalnızca gelişim olur.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back