Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

[Çeviri] Hayaletler

Ladja

New member
Bu yazı, Joy of Satan'daki orijinal sayfasından çevrilmiştir.

Hayaletler, yollarına devam edemeyip astral düzlemde sıkışıp kalmış ruhlardır. Çoğu hayalet, yahudi mistisizmi saçmalığının öne sürdüğü gibi sadece "boş kabuklar" DEĞİLDİR. Genellikle duyguları vardır, kişilikleri bozulmamıştır ve bilinç sahibidirler. Ruh, su gibi içinde bulunduğu bedenin şeklini ve görünümünü alır. Hayaletler çeşitli nedenlerle sıkışıp kalabilir; çoğu huzursuzdur ve çözülmemiş büyük sorunlar yüzünden gitmeye niyetlenmiyor gibidir. Meditasyon yapan ve güçlü ruha sahip insanlar astralde bir fener gibi öne çıkar. Yıllar önce, oğlumun bir arkadaşı ve kocasının gündüz vakti kalabalık bir restoranda benden bir okuma aldıklarını hatırlıyorum. O kadın da psişikti. Oğluyla [o zaman sadece 5 yaşındaydı] arkadaş olan ve onunla yaşayan bir hayalet vardı. Aile taşındığında, bu hayalet de onları yeni evlerine kadar takip etmişti.

Bana onu anlatırken, ansızın, "O burada" dedi. Hayalet hemen bana yöneldi, içime girdi ve benim aracılığımla konuşmaya başladı. 1950'lerin başında, ailenin yaşadığı ilk evde alkolizmden ölmüş, çok yalnızmış; onu görebilen ve onunla net bir şekilde iletişim kurabilen çocukla yakınlık kurmuş. Kendisini reddedebilecekleri konusunda çok endişeliydi ve [benim aracılığımla kurduğu iletişimle] kimseye zarar vermeyeceğine dair güvence verdi. Öldüğü odayı ve yatağı gördüm. Okuma ve iletişim bittikten sonra, oğlumun arkadaşı, evine birkaç medyumun daha geldiğini ve her ikisinin de benimle aynı şeyi söylediğini anlattı.

Hayaletlerin seviyeleri vardır: birinci seviye ve ikinci seviye. Birinci seviye hayaletler, yukarıda yazdığım gibi, ruhu biraz daha açık olan ortalama insanlar ve onları görebilen ya da hissedebilen çocuklar tarafından algılanabilir. Bu hayaletler genellikle fazla güce sahip değildir ve ruhsal kurbanlardır. Hayatlarına devam edememelerinin çeşitli nedenleri olabilir: cinayetler, özellikle katilin yakalanmadığı ve/veya cesedin bulunamadığı durumlar, ya da ölümlerine neden olan olağandışı ve tuhaf koşullar. Ruhları huzur içinde değildir; çoğu zaman ceset bulunamaz veya ruhun gömülmesini istediği yere gömülmez. Ölüm, bir kaza sonucu gerçekleşmiş de olabilir; kişi kaybolmuş ve bir şekilde ailesine ölümünü bildirmeye çalışıyor olabilir.

Hatta, öldüğünü bilmeyenler bile olabilir. Oğlum iki kardeşle arkadaş olmuştu. Bu oldukça üzücüydü. Küçük kardeş yirmi yaşına girmeye yakındı ve ufak tefekti. Kız arkadaşı onunla geçirdiği ağır bir parti gecesinin ardından sabah uyandığında onu alkol zehirlenmesinden ötürü kaskatı, soğuk ve tamamen ölü bulmuştu. Ertesi gün çocuğa ulaştığımda öldüğünü bile bilmiyordu ve neden onunla iletişime geçme zahmetine girdiğimi merak ediyordu.

Bazen bir hayalet, hayatına devam etmeden önce önemli olduğunu düşündüğü bir şeyi iletmeye çalışır. Bu, ölümlerinden sonraki bir hafta içinde gerçekleşebilir. Birkaç gün sonra da yollarına devam ederler. Amcam [zayıf bir ruhtu] uzun zaman önce benimle ve annemle iletişim kurmaya çalıştı. Bu beni biraz korkutmuştu zira o zamanlar ateisttim, bir ruha ya da benzeri bir şeye inanmadığımdan dolayı bununla ilgilenmek istemiyordum. Annem de onu hissettiğini ama duymazdan geldiğini söylediğinde bunun gerçek olduğunu anladım. Gazetedeki vefat ilanında ölümünü görmemle birlikte benimle bağlantı kurdu. Başka bir akrabamla ilgili özel bir kişisel neden vardı.

Şimdi "ikinci seviye hayaletler" olarak bilinen daha dikkate değer ruhlardan bahsedelim. Bunlar, yukarıda bahsettiklerimden çok daha nadirdir. Bu ruhlar belirli yerlerde her türlü kargaşa ve tahribata neden olabilen; yaşamları sırasında güçlü büyücüler, cadılar, umacılar ve ÖLDÜKLERİNİN FARKINDA OLAN ruhlardır. Bazıları nesneleri hareket ettirebilir ve hem insanlar hem de hayvanlar üzerinde yaralar, kesikler ve benzeri zararlar oluşturabilir. Bu tür hayaletler oldukça belirgindir; çoğu insan, psişik olmayanlar dahi onların varlığını hissedebilir.

Su enerjisi birçok durumda soğuk ve ölümcüldür. Şiddetli ölümlerin yaşandığı yerlerde, genellikle açıklanamayan sızıntılar şeklinde su sorunları ortaya çıkar.

Deprem şehrinde yaşıyorum ve bir süre önce deprem den çok daha fazla etkilenen insanların çok daha fazla öldüğü bir yerde birden bire yer altında ki su yüzeye çıkıp inanılmaz çukurlar ve su göletleri oluşturmuştu , resmen sel gibi bir şey olmuştu . Bu yazıyı okuyunca aklıma geldi muhtemelen bağlantılı .
( Moderatör'e not: Deprem şehrinde yaşadığımı söyledim bir sorun olur mu bilmiyorum eğer olursa orayı silebilirsiniz teşekkürler)

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back