Druid of the Truth
Member
Pegasus666 said:Esenlikler
Bazı arkadaşlarımızın soyut ve somut kavramları kavramakta zorluk çektiklerini fark ettim. Kendilerine yabancı site de dahil siteyi tekrar okuyup iyice özümsemelerini tavsiye ederim.
Bunun dışında fizik ve metafizik kavramlarını duyduğunuzu zannediyorum. Fizik görünen yani aklın erdiği, metafizik aklın ermediği akıl ötesi. Aslında maddesel olarak önceki çağın fizikleri sonraki çağın metafizikleridir. Psikoloji de fiziğe girer çünkü mesela korku salgılayan amigdalanın hareketleri gözlemlenebilir.
Kavramayı sağlayabilecek en güzel örnek piramitlerdir. Piramitler özünde taş yığınlarıdır. Hakaret anlamında değil öylelerdir. Onu piramit yapan bizim ona atfettiğimiz kutsaliyettir. Zamanında özellikleri de vardı ama atıfları çıkararak o nedir diye sorarsak o bir taş yığınıdır diyebiliriz. Buna Anomali denir. Elektrik ve aydınlanmada da, ateş ve ısınmakda da yine aynı daha bir sürü örnek verilebilir. Mesela psikolojiden devam edelim bir insanı severiz, o insanı kalbi karaciğeri midesi dalağı olduğu için sevmeyiz, onun bize hissettirdiklerini severiz yani soyutları. Ama söylerken somut söyleriz her anlama çekilebilir. Ben ahmeti seviyorum burnu da dahil gibi. İnternette arayıp bulamazsınız bunları. Örnekler çoğaltılabilir. Fizik ve metafizik birbirlerine ve biri öbürüne ilişki içerisinde olsalar da her zaman bağlantılı olmak zorunda değildirler. Fizik de kendi başına var olabilir metafizik de. Düşünce tarzınız böyle olmalı.
Varlık felsefesi üzerinde araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Teşekkürler.
Dediğin şeyler aynı zamanda dualizm e de giriyor.Bu şeylere meraklı olan ya da şüphe duyan arkadaşlar naturalizm,metafizik ve dualizm araştırmaları yapabilirler diye bir not düşeyim.