Bunu geç gördüğüm için kusura bakmayın ama bir şeyler yazabilecek vakti ancak bulabiliyorum. Konu hakkında genel bir yorum yapacağım.
Kara Büyü usulünce yapılınca problem teşkil etmez, birisi iflas etsin diye büyü yaptınız diye tüm sülalenizdeki ilk doğanlar ölmez yahut kollarınız bir anda ahtapot dokunacına dönüşmez; bunlar fantastik ve saçma yeni çağ zırvalıklarıdır, 3 kat yasası gibi bir şey yok. Karma vardır elbette fakat o da böyle işlemez. Tanrılar ve Tanrıçalar eğer adilseniz size bir şey demeyecektir. Size etkisi olacak mı? muhtemelen evet, fakat bu ya acemilikten ya da doğru düzgün temizlik yapmamaktan kaynaklı. Ben bir süredir uğraşıyorum, halen hatalarım var; fakat hata yapacağım diye korkmayın, sadece kara büyü için değil genel olarak her şey için geçerli bu.
Kara Büyü de cıvkını çıkarmamak önemli ama elinizi de hafif tutmaya gerek yok. Mesela size "eşek herif" demiş birisinin tüm sülalesini lanetlemeye çalışırsanız harbiden eşeklik etmiş olursunuz. Fakat sizi bıçaklamaya çalışan birinin de yüzünün ortasına sağlam bir patlatmamak acizlik ve saçma bir pasifistlik olur. O yüzden enli boylu düşünmekte fayda var. Size abes örnekler veriyorum ama makul bir örnek de vereyim; misal birisi sizi kullanıyor ve size bayağı da bir zarar verdi. Bu kişiye kin güdüp "Bana yaşattığının da kötüsü başına gelsin" demek makul müdür? evet. Fakat diyorum ki birisini sevmiyorsunuz, o kişi için önyargılısınız; kendi kendinize kin güdüp "Vay şerefsiz herif, benimle aynı ortamda bulunmaya nasıl cüret ediyor acaba? şuna üç tane fire ball atıp bir de üstüne ölüm büyüsü patlatayım da görsün gününü" derseniz Tanrıların bu karikatür halinizi destekleyeceğini de sanmayın.
Kendi yaşadıklarıma gelirsek, gariptir ki son zamanlarda kara büyü konusunda kötü bir şey yaşamadım; fakat bu nispeten kara büyü yapmaya cüret etmek için gelişmeyi beklememden kaynaklıydı. Yaptığım ilk kara büyü çok kapsamlı ve rahatsız edici bir duruma yönelikti, hem enerjiyi doğru yöneltememe hem de o rahatsız edici durumun psikolojime olan etkisi yüzünden kötü şeyler yaşamıştım. Normal yaptığım büyülerin de bir kaçı ters tepmişti yahut o kadar iyi çalışmamıştı, bu da beni biraz kötü etkilemişti açıkçası. Fakat şuan yaptığım kara büyülerin gayet adilanedir zannımca, haklı olduğumu biliyorum ve hak edilen ama henüz verilmeyen bir cezayı kendim vermeye cüret ediyorum. Kendi durumumu şuna benzeteyim, ben bir kaktüsüm ve birisi beni çıplak elle ortadan ikiye kırmaya kalktı ve dikenlerimin ona batmayacağını düşündü; bana belli bir zarar da verdi. Şimdi ise kara büyüler sayesinde hem dikenlerden ötürü canı acıyor, hem de dikenlerimin zehri kendisine işliyor. Birisi sıcak tavaya elini basıp yanmayacağını düşünüyorsa onun elinin yanması yahut onun elini yakmak gayet doğal ve makul. Fakat size yan baktı diye kimseye hadouken falan atmayın, hoş değil.