Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Aşırı vicdanlı olmak

anonymous042

Member
Örneğin beni sürekli sokan bir sineği öldürdüğümde 3 gün vicdanım sızlıyor aklıma geldikçe. onun canına kıydığım ve onun bir hayatı ailesi olduğu gözümde canlanıyor. beni sokucak bir örümceği bile öldürdüğümde çok kötü hissediyorum. Bu normal mi ve iyi birşey mi ?

40 yıl düşünsem sineğe üzülecek birini göreceğimi düşünmezdim
Bir kaç hafta önce evde bir sürü sinek var diye sinek ilacı sıkmıştım odalara hepside ölmüştü ev şimdi tertemiz oldu
Şuan ısıran falan yok
Ama sineğide kovamıyorsun ki evden mecbur yapcan yoksa o seni ısırcak

Örneğin beni sürekli sokan bir sineği öldürdüğümde 3 gün vicdanım sızlıyor aklıma geldikçe. onun canına kıydığım ve onun bir hayatı ailesi olduğu gözümde canlanıyor. beni sokucak bir örümceği bile öldürdüğümde çok kötü hissediyorum. Bu normal mi ve iyi birşey mi ?
Normal birşey sizin gibi iyi insanlar olmasa bu dünya da yaşanmaz, insanlar duygusuz ketum olmuşlar, o insanların japonların ürettiği robottan farkı yok, zaten istedikleri duygusuz acımasız robot bir nesil üretmek

Bilmiyorum ben de biraz böyle yaşıyorum, sinekleri kovalayarak dışarı çıkarmayı deneyin ben de öyle yapıyorum. Sineği eğer bir sinek olarak görürseniz, evet onu öldürmek kolaydır. Onu bir canlı olarak görmeye başladığınız zaman öldürmek çok zor olacaktır. Hissettiğinizi yaşayan insanlar var. Kendinizi ezdirmeden bu yönünüzü onurlandırmanız çok hoş olacaktır.

Benim vicdanımı sızlatan şey kendimden güçsüz birine zarar vermektir, bu hayvan olsun ne olursa olsun, sevmesem bile zarar vermem avcılığa karşıyım mesala, sırf zevk olsun diye hayvanları öldürüyorlar, sanki aç kaldılar ben herzaman zalimin karşısındayım ne kadar güçlü olursa olsun, en zor olan şey insanın vicdanına hesap vermesidir, yenilsemde dayakta yesem zalimle savaşırım boyun eğmem, onun için gönlüm ferah

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back