Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

İmgeleme Sorunları İçin Pratikler

Bu yazı sadece kendi deneyimlerimi sizlere yansıtmak ve bi nebzede olsa fikir vermek için yazıyorum.

**1. Anime, Çizgi Dizi veya Filmler**
Animeler, Çizgi Dizi veya Animasyonlar sizin hayal dünyanız için bir fikir oluşturacaktır. En basit şekilde örnek alabileceğiniz canlı bir görsel sunmasının yanında süreci eğlenceli bir hale getirmek için en güzel yollardan birisi. Kaç yaşınızda olursanız olun, illaki sevdiğiniz türde birşey bulabilirsiniz. Sevdiğiniz şeyleri izleyin bu size yardımcı olacaktır. Şahsen ben kendi hayal dünyamda küçükken izlediğim çizgi filmlerin yer edindiğini hissediyorum.

**2. Kitap okumak**
Kitapları okurken okuduğunuz kitaptan fikir çıkarabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse; "X karakteri ormanda koşuyor" derken gerçekten zihninizde bir karakterin ormanda koştuğunu hayal etmeye çalışın, bu süreci hızlandırmak için bir pratik olabilir. Ayrıca bu deneyim, kendi hayal dünyanızın şekillenmesinde yardımcı olabilir.

**3. Duyularınıza Yer Verin**

İmgeleme yapmak için zihni geliştirmenin en güzel yollarından birisi, duygulardır. Herhangi bir imgeleme yaparken hayal kurarken tat almak gibi değişik duygular yaşamaya özen gösterin.

**4. Video Oyunları**

Video Oyunları yukarıda bahsettiğim kitap okuma deneyiminin, canlı bir deneyimi olabilir.
"X kişisi ormanda koşuyor" cümlesinin videolu canlı halini oyunlarda yaşayarak hayal dünyanızı geliştirebilirsiniz. Oyunlardaki deneyimlerinizle hayal dünyanızı dış dünyaya açarak kendinize imgeleme konusunda farklı varyasyonlar yaratabilirsiniz. Oyunlarda yaşadığınız durumlar zihninizde kurduğunuz düşlerin çeşitlenmesini sağlar.

Yazı bu kadardı ufak ve özet bir yazı oldu sadece kendi fikirlerimi, ve yaşayarak hissettiğim şeyleri sizinle paylaşmak istedim.

Başka fikir sunmak isteyen arkadaşların yazılarını bekliyorum.

Altı aylık Programın başında, imgeleme için pratikler var. Henüz uygulamadım ancak belirli sembolleri hayal etmeye çalışmak üzerine olduğu için işe yarayacağını düşünüyorum. Aynı zamanda son zamanlarda sanki soyutlanmış ve kaybolmuş hissetiğim için karalama yapmaya başladım. Pek işime yaradığını söyleyemem o konuda ancak çizmeye başlamadan evvel ne çizeceğimi kağıtta aşağı-yukarı hayal ediyorum ve imgeleme konusunda fayda sağlıyor.

Altı aylık Programın başında, imgeleme için pratikler var. Henüz uygulamadım ancak belirli sembolleri hayal etmeye çalışmak üzerine olduğu için işe yarayacağını düşünüyorum. Aynı zamanda son zamanlarda sanki soyutlanmış ve kaybolmuş hissetiğim için karalama yapmaya başladım. Pek işime yaradığını söyleyemem o konuda ancak çizmeye başlamadan evvel ne çizeceğimi kağıtta aşağı-yukarı hayal ediyorum ve imgeleme konusunda fayda sağlıyor.
Lütfen uygulayın. Ayrıca yin yoga size yoga tavsiye ediyorum. Belli ki mantıksal yönünüz gelişkin ve ruhunuzun yin tarafı atıl kalmış veya doğuştan da olabilir. Yin enerji çalışıtsanız yardımı dokunur.

Bu adamın dediklerini dinlemeyip yaptıklarını yapın. İyi ki internet var hazır akış bile bulduk size😁

Beğenmezseniz bi de bu abla var

Lütfen uygulayın. Ayrıca yin yoga size yoga tavsiye ediyorum. Belli ki mantıksal yönünüz gelişkin ve ruhunuzun yin tarafı atıl kalmış veya doğuştan da olabilir. Yin enerji çalışıtsanız yardımı dokunur.

Bu adamın dediklerini dinlemeyip yaptıklarını yapın. İyi ki internet var hazır akış bile bulduk size😁

Beğenmezseniz bi de bu abla var
Ek olarak geliştiğini de de şu elementi çalışın bence. Sevgiyle kalın💕

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back