Welcome to the Temple of Zeus's Official Forums!

Welcome to the official forums for the Temple of Zeus. Please consider registering an account to join our community.

İlişki Hayatı ve Ruhani Gelişim

Skai

New member
Esenlikler, forumun daimi okuyucusu olsam da son zamanlarda hesap oluşturmaya ve şimdi ise bir gönderi paylaşmaya karar verdim. Üç yıldır Zevistim fakat ancak son birkaç aydır kendime Zevist diyebilecek şekilde hayat düzenimi de değiştirmiştim. Meditasyon programını düzenli takip ediyor, Tanrı ritüellerine katılıyor ve bir yandan da Türkçe arşivi bulduğum her uygun zamanda okuyor, yeri geliyor notlar alıyordum.

Lakin son birkaç aydır hayatımı ciddi şekilde etkileyen bir ilişki hayatım var. Bu gönderiyi yazıyorum çünkü bu günlerde her şey ruhen ve bedenen çok daha yıpratıcı oldu benim için. Her gün yaşanan kavgalar, yıkıcı ve saygıdan uzak sözler, veren ve alan taraf arasındaki dengesizlik o kadar fazlaydı ki ayrılmaya karar verdik. Fakat bundan hızlıca vazgeçti. Buna benzer durumlar çok yaşanmıştı ama ilk kez bu kadar hazırdım gitmeye. Bu olaylar yaşanırken maalesef meditasyonları bıraktım. Araştırmalarıma, hobilerime ve çalışma alanıma ara verdim. Yaklaşık bir haftadır durum bu ve meditasyonların eksikliğini çok hissetsem de kendimde yapacak gücü bulamıyorum. Ek olarak bir haftadır ciddi hastayım ve yataktan çıkamayacak kadar kötüyüm.

Size sormak istediğim bu durumun iyileştirilebilir tarafı var mı? Nasıl bir yol almalıyım? Olduğum durumdan hiç memnun değilim ve bu ilişkinin beni ne kadar kötü etkilediğini, geliştiğimi düşündüğüm günleri nasıl gerilettiğini görebiliyorum. Sadece bu da değil, ruh sağlığımdan endişeliyim.

Yapabileceğim herhangi bir ritüel, bu durumda bana yol gösterecek bir Tanrı veyahut Tanrıça olabilir mi? Yoksa ilk önce meditasyonlarımı mı düzene oturtmalıyım?

Selamlar, durumunuzu anlıyorum. Lord Eros ritüeli size yardımcı olacaktır, ritüel sonunda bir dua ile hislerinizden emin olmayı, ilişkiler konusunda size kavrayış kazandırmasını isteyin. Bunun yanında Duygusal Bedeni İyileştirme Çalışması yapabilirsiniz. Bu çalışma, yaşadığınız duygusal ve sarsıcı olaylardan daha stabil çıkmanızı sağlar ve duygularınıza istikrar kazandırır.

Romantik ilişkiler, hayatımıza aşk denen olguyu dahil etmek ve bu olgunun getirdiği güzellikleri deneyimlemek için oluşturduğumuz ilişkilerdir. Aşk, bize güzel deneyimler yaşatır, zorluklar yaratır ve çok şey öğretir ama her şeye rağmen, başka bir insan ile beraberlik yaşayarak yepyeni bir dinamik deneyimlemenizi sağlar. Bu açıdan çok önemlidir.

Aşk, şehvet ve tüm bunlardan doğan ilişkiler; size zarar vermemeli, aksine sizde pozitif bir etki yaratmalıdır. Eğer size zarar veriyorsa ve günün sonunda sizi negatifliğe doğru çekiyorsa, o hâlde ilişki, fonksiyonunu kaybetmiş demektir. Bu durumda da ya ilişki düzeltilerek pozitif bir noktaya çekilmelidir ya da basitçe ayrılık yaşanarak bu ilişki sonlanmalıdır.

Bu denklemden başka bir çıkış yolu yoktur ve bunun aksini uygulamak, size yalnızca ama yalnızca sonsuz zarar getirecektir.

Tüm bunların ışığında, ilişkinizde yaşadığınız problemler sebebiyle aylardır devam ettirdiğiniz meditasyon düzenini bozmak, hastalanıp yataklara düşmek, kendinizi hiçbir şey yapamayacak kadar isteksiz bulmak ve deneyimlediğiniz diğer tüm problemler, hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir ve tüm bunlar acilen düzeltilmelidir.

Meditasyonlarınıza derhal, kendinize hiçbir bahane veya esneklik tanımayacak şekilde geri dönün. İlişkiniz eğer hâlen geri döndürülebilir bir noktadaysa, açık kapıları kapatın ve zihinsel olarak da ilişkinizi tamamen sonlandırın. Ardından, ilişkinin bıraktığı yaraları iyileştirmeye, hatalarınızdan dersler çıkarmaya ve bozulan tüm rutinlerinizi geri inşa etmeye başlayın.

Bu süreçte koruyucunuza dua edebilir ve ihtiyaç duyduklarınıza göre Tanrı ritüelleri gerçekleştirebilirsiniz.

Genel yönlendirmeye ihtiyaç duyuyorsanız Leydi Astarte'nin ritüelini yapabilirsiniz.

Ruh sağlığınız hakkında problemleriniz varsa Valefor ve Asclepius gibi şifayı yöneten Tanrıların ritüelini yapabilirsiniz.

Bahsedildiği üzere Lord Eros'un ritüeli de bu hususta yardımcı olacaktır ancak Eros ritüelinin, ilişki problemlerinden öte, sizde yaratacağı çok daha büyük değişiklikler olacaktır. Dolayısıyla Lord Eros'un ritüelini yapmaya karar verirseniz, ruhun birleşimi gibi konseptlere odaklandığınızdan emin olmalısınız.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back